NHL: Washington zvíťazili nad New Jersey. Slováci ani na jednej strane nebodovali

TA3 TASR
22.10.2021 06:55

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v zápase NHL na ľade New Jersey 4:1. Christián Jaroš s Tomášom Tatarom na domácej ani Martin Fehérváry na hosťujúcej strane nebodovali.

Tímom NHL otriasa kauza zneužívania. Zmenilo mi to život, prehovoril jeden z hráčov
TASR/AP

Columbus - New York Islanders 3:2 pp, Florida - Colorado 4:1, Montreal - Carolina 1:4, New Jersey - Washington 1:4, Ottawa - San Jose 1:2, Detroit - Calgary 0:3, Nashville - New York Rangers 1:3, Winnipeg - Anaheim 5:1, Chicago - Vancouver 1:4, Arizona - Edmonton 1:5

Hráči New Yorku Islanders prehrali v Columbuse 2:3 po predĺžení, Zdeno Chára odohral v drese "ostrovanov" 18,5 minúty s mínusovým bodom.

"Diabli" z New Jersey nastúpili bez Jacka Hughesa, ktorý si v zápase so Seattlom vykĺbil rameno a klub ho vo štvrtok umiestnil na listinu zranených hráčov. V zostave Devils sa predstavili len dvaja Slováci Tatar a Jaroš, Marián Studenič bol opäť zdravý náhradník. Tatarovi zápas nevyšiel, na ľade strávil len 13 minút a 18 sekúnd a zaznamenal dve mínusky. Jaroš odohral 15 a pol minúty a pripísal si dve strely. Capitals vo svojom prvom zápase u súpera položili základ úspechu v úvodnej dvadsaťminútovke, keď sa presadili Anthony Mantha a Dmitrij Orlov. Ďalšie dva góly pridali Daniel Sprong a Jevgenij Kuznecov, za domácich už len skorigoval prehru sedem minút pred koncom Janne Kuokkanen a pokazil čisté konto Vítkovi Vaněčkovi.

"V situáciách 50 na 50 sme prehrali veľa súbojov o puk pri mantineloch aj v strede klziska. V tom bola príčina neúspechu. Hughes nám chýbal, ale nebudeme sa na to vyhovárať," povedal podľa webu nhl.com tréner New Jersey Lindy Ruff po prvej prehre Devils v sezóne. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin neskóroval, ale zaznamenal dve asistencie a bodoval vo štvrtom zápase za sebou. Fehérváry podal opäť spoľahlivý výkon. Nastúpil znovu v prvej obrannej formácii s Johnom Carlsonom, za 20 a pol minúty na ľade si pripísal jeden strelecký pokus, štyri hity (najviac z tímu) a tri zblokované strely. "Keď sme dostali gól, tak mal súper len 17 striel na bránku. V hre piatich proti piatim sme v obrane hrali veľmi dobre. Nebol to však ľahký zápas, pretože majú mladých a rýchlych hráčov," dodal tréner Caps Peter Laviolette.

O víťazstve Columbusu nad Islanders rozhodol Patrik Laine, ktorý v tejto sezóne skóroval v predĺžení už druhýkrát. "Vymenili sme si puk s Werenským a chcel som sa ísť otočiť do stredného pásma. Vtom som si však uvedomil, že majú za sebou dlhé striedanie, tak som to skúsil a podarilo sa. Náš tréner brankárov Manny Legace hovoril, nech strieľam nad vyrážačku a poradil mi dobre," povedal Laine. Nezabudnuteľný zápas odohral 18-ročný útočník Cole Sillinger, ktorý v závere prvej tretiny dostal Columbus svojím prvým gólom v NHL do vedenia 2:1. Vo veku 18 rokov a 158 dní sa syn bývalého dlhoročného hráča NHL Mikea Sillingera stal štvrtým najmladším hráčom v histórii Blue Jackets s premiérovým zásahom v profilige. Rekord z októbra 2002 drží Rick Nash, ten sa presadil vo veku 18 rokov a 116 dní. "Nebol som pod tlakom. V každom zápase som mal nejaké šance, tak som vedel, že to raz príde. Snažím sa hrať čo najviac pre tím a na ľade nechať všetko," povedal Sillinger, ktorého Columbus draftoval tento rok z 12. miesta. Chára vo svojom štvrtom zápase po návrate do Islanders mal jeden mínusový bod, na brankára Elvisa Merzlikinsa vyslal jednu strelu, mal jeden hit a zblokoval dve strely. Na svoj prvý kanadský bod stále čaká.

Connor McDavid pomohol Edmontonu dvoma gólmi a asistenciou k víťazstvu 5:1 nad Arizonou. Kapitán Oilers zaznamenal svoj 200. a 201. gól v kariére vo svojom 411. zápase v NHL. V histórii Edmontonu strelili 200 gólov rýchlejšie len Wayne Gretzky (242 zápasov), Jari Kurri (328) a Glenn Anderson (348). McDavid je so šiestimi gólmi a jedenástimi bodmi na čele štaistík NHL. Dvakrát sa presadil Zach Hyman, tri asistencie pridal Ryan Nugent-Hopkins. Jediný gól Coyotes strelil vo svojom prvom zápase v NHL 25-ročný obranca Dysin Mayo. Pod vedením nového trénera Andreho Tourignyho ešte "kojoti" v tejto sezóne nevyhrali.












zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok