Bratislavskí poslanci rozhodli. Určili dni, kedy bude zakázané prevádzkovať hazardné hry

TA3 TASR
21.10.2021 10:57

Bratislava určila dni v roku 2022, keď bude zakázané v meste prevádzkovať hazardné hry. Ide o 1. január, 6. január, Veľkonočnú sobotu, Veľkonočnú nedeľu, Veľkonočný pondelok, 29. august, 1. september, 15. september, 1. november, 2. november, 17. november a 26. december.

herňa automaty hazard 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Vo štvrtok o tom rozhodli bratislavskí mestskí poslanci, ktorí prijali všeobecne záväzné nariadenie (VZN). V určených dňoch bude v hlavnom meste zakázané prevádzkovať hazardné hry, ako stolové hry, výherné prístroje, terminály videohier, zariadenia obsluhované priamo hráčmi, iné technické zariadenia či bingo.

V pôvodnom návrhu VZN boli uvedené dni 1. máj, 8. máj a 5. júl. Mestský poslanec Rastislav Tešovič navrhol, aby boli nahradené dňami Veľkonočná sobota, Veľkonočná nedeľa a 17. november. Mestské zastupiteľstvo túto zmenu odobrilo.  

V Bratislave je od začiatku roka 2021 zakázané umiestnenie herní a kasín na území hlavného mesta. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách na obchod a služby, budovách na kultúru a verejnú zábavu či v bytových domoch. 

Zákaz sa týka nových žiadostí o umiestnenie herne či kasína. Platnosť licencií, ktoré majú ešte súčasné prevádzky s hazardom v Bratislave, je väčšinou do konca roka 2023 - 2024.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok