Pokožka potrebuje na jeseň pozornosť. Nezabúdajte na ruky, lakte či kolená

TA3/zm
20.10.2021 16:00

Ruky, kolená, lakte, členky. Znie to podobne ako z detskej pesničky, táto pesnička je však o starostlivosti o pokožku na jeseň. Ak ste zvyknuté krémovať sa, nezabúdajte ani na tieto miesta. A keď sa nenatierate vôbec, mali by ste aspoň v tomto ročnom období venovať koži zvýšenú pozornosť.

Pokožka potrebuje na jeseň pozornosť. Nezabúdajte na ruky, lakte či kolená
Pexels/SHVETS production

Jeseň je časom regenerácie a platí to o pokožke všeobecne. V lete dostávala zabrať a nijako ju nešetria ani výkyvy počasia v tomto ročnom období. Suchá koža je odrazom prechodu z tepla do zimy, ale aj zmeny vitamínov a minerálov, ktoré prijímame v strave. Hydratácia je nutná v každom ročnom období, no na jeseň sa špeciálne zamerajte na kĺby a miesta, kde je koža hrubšia alebo viac namáhaná neustálym ohýbaním.

Telové peelingy

Do svojej kozmetickej rutiny by ste mali od októbra zaradiť jednoznačne telové peelingy, ktoré pokožku zbavia odumretých buniek a minimalizujete tak tvorbu šupiniek, ktorá je na jeseň úplne bežná.

V týchto produktoch je navyše množstvo cenných látok, ktoré kožu zregenerujú, hydratujú a prekrvia. Pri používaní peelingov znížte trochu aj teplotu vody. Príliš horúca vedie k opätovnému vysúšaniu, ale vďaka vlažnej vode podporíte cirkuláciu ešte viac.

Citlivé kĺby

Možno patríte medzi ľudí, ktorí sú citliví na počasie a zmeny vždy viete vopred vďaka bolesti kĺbov. Na ohybné časti tela by ste sa na jeseň mali zamerať aj z iného hľadiska, a to kožného. Na chodidlách, lakťoch, členkoch či kolenách je menej mazových žliaz, tým pádom aj tuk. A tak nemá tieto miesta pred chladom čo chrániť. O to drsnejšie sa vám môžu miesta, kde máte kĺby, zdať na jeseň drsnejšie. Pokožka si tam vytvára pomyselnú bariéru.  

Krémovanie rúk Pexels/Karolina Grabowska

Krémovanie rúk

Podobne si extra starostlivosť zaslúžia samotné ruky. Tie máme neustále vystavené vonkajším vplyvom, preto sa na nich odráža chlad i námaha. Krém na ruky by mal byť neustálou súčasťou vašej kabelky a počas nasledujúcich mesiacov by ste ho mali aplikovať niekoľkokrát denne.

Popraskaná koža je prvým príznakom, že vaše ruky trpia. Takto napätá pokožka má tendenciu potom krvácať aj pri slabom otrení alebo náraze. Ak ste na tom až takto, zaraďte aspoň raz za týždeň do svojej rutiny aj masky a zábaly. Ideálne také, ktoré necháte pôsobiť na rukách celú noc.          

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok