Hossu si uctia na ceremoniáli. Chicago Blackhawks mu venuje špeciálny večer

TA3 TASR
20.10.2021 13:02

Mariánovi Hossovi sa ujde veľkej pocty od Chicaga Blackhawks. Klub s ktorým získal v minulosti trikrát Stanleyho pohár, mu venuje špeciálny večer pod názvom "Marián Hossa Legacy Night". Slávnostný ceremoniál sa uskutoční 9. novembra pred domácim zápasom s Pittsburghom.

Blackhawks si uctia svojho bývalého útočníka ešte predtým, než ho uvedú do Siene slávy v Toronte. "Ahojte, fanúšikovia Blackhawks. Vraciam sa do Chicaga. Neviem sa dočkať, keď vás uvidím v United Center na svojej Legacy Night," odkázal 42-ročný Hossa vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

S Blackhawks strávil osem rokov

Slovenský krídelník prišiel do Chicaga v roku 2009 ako voľný hráč a v klube strávil záverečných osem rokov svojej profiligovej kariéry. Vďaka svojej komplexnej hre sa zaradil medzi najslávnejšie osobnosti klubu, ktorý práve počas Hossovej éry vyrástol v hokejovú dynastiu. 

Hneď vo svojej prvej sezóne vybojoval s Blackhawks majstrovský pohár a tento úspech potom zopakoval ešte dvakrát. Za Chicago odohral dokopy 534 zápasov základnej časti, v ktorých nastrieľal 186 gólov a nazbieral 229 asistencií, v play off pridal v 107 dueloch 73 bodov (21+52). 

Hossovu kariéru ukončila alergia

Kariéru ukončil v roku 2017 pre kožné problémy spôsobené alergiou na výstroj. Po Hossovi venujú Blackhawks v tejto sezóne "Legacy Night" aj jeho bývalým spoluhráčom z majstrovských tímov - Andrewovi Shawovi (13. januára 2022), Brentovi Seabrookovi (31. januára) a Niklasovi Hjalmarssonovi (3. marca).

Hossu mali do hokejovej Siene slávy uviesť už minulý rok, ale slávnostný akt vtedy zmarila pandémia koronavírusu. Ceremoniálu v Toronte sa dočká až v pondelok 15. novembra o 19.30 h (utorok 16. novembra o 1.30 SEČ). Informáciu priniesli oficiálny web NHL a portál nbcsports.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok