Infektológ Sabaka žiada od exkotlebovcov desaťtisíce eur. Neprávd o lekároch už bolo dosť

TA3
19.10.2021 11:09

Známy infektológ Peter Sabaka chce žalovať dvoch bývalých kotlebovcov pre ich vyjadrenia na sociálnych sieťach. Dôvodom sú dezinformačné príspevky, v ktorých lekára verejne osočujú.

Infektológ Sabaka žiada od exkotlebovcov desaťtisíce eur. Neprávd o lekároch už bolo dosť
TASR/Jaroslav Novák

Vyjadrenia Mazureka a Uhríka

Sabaka pôsobí na infektologickom oddelení v bratislavskej nemocnici na Kramároch, kde sa stará aj o covidových pacientov. Politikom strany Republika, Milanovi Uhríkovi a Milanovi Mazurekovi poslal lekár predžalobné výzvy, kde od nich žiada ako kompenzáciu spolu 48-tisíc eur. Sabaka tvrdí, že o peniaze mu nejde, prvoradý je boj proti nepravdám na internete a "výchovný efekt", ako povedal pre denník N.

Uhríka chce žalovať pre status o štátnej cene J. M. Hurbana, ktorá je spojená s finančnou odmenou 28-tisíc eur. Uhrík kritizoval, že si lekár prebral cenu vo výške 28-tisíc eur. Presne túto sumu od neho Sabaka žiada.

Mazureka chce žalovať za to, že ho vo videu nepriamo spájal so smrťou chlapca v rómskej osade. Pediatrička vtedy nevyšetrila dieťa z dôvodu, že jeho mama nebola zaočkovaná ani otestovaná. Od Mazureka žiada Sabaka 20-tisíc eur. 

„Keby dostali len symbolickú pokutu, tak by ich to pri tých poslaneckých a europoslaneckých platoch nebolelo. Rozhodli sme sa teda žiadať významnú finančnú kompenzáciu, pretože tých neprávd o lekároch už bolo dosť,“ vyjadril sa Sabaka pre denník N.

Mazurek aj Uhrík reagovali na Sabakov krok na sociálnej sieti. Uhrík nazval Sabaku miláčikom liberálnych masmédií: "To sú tí zvláštni prosystémoví lekári a odborníci... Koľkým ide o zdravie ľudí a koľkým ide o kariéru a o prachy?" Bývalí kotlebovci zároveň zverejnili ďalšie video.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok