Pre aféru prišiel o miesto. Šéfredaktor bulvárneho denníka mal tajný vzťah so stážistkou

TA3 TASR
19.10.2021 06:58

Nemecké vydavateľstvo Alex Springer odvolalo v pondelok šéfredaktora svojho bulvárneho denníka Bild Juliana Reichelta, pretože mal tajný vzťah so svojou kolegyňou.

Pre aféru prišiel o miesto. Šéfredaktor bulvárneho denníka mal tajný vzťah so stážistkou
TASR/AP ilustračné

Reichelt "jasne neoddelil svoj súkromný a pracovný život a v tejto súvislosti nepovedal predstavenstvu pravdu," uviedlo vydavateľstvo vo vyhlásení, pričom sa odvolalo na informácie nadobudnuté v ostatných dňoch v dôsledku investigatívnych článkov. Interné vyšetrovanie z jari tohto roka skúmalo obvinenia, že 41-ročný Reichelt povýšil stážistky, s ktorými mal aféry, a neskôr ich odsunul "na vedľajšiu koľaj" alebo vyhodil, pripomína AFP.

Reichelt síce počas vyšetrovania odstúpil, v marci sa však vrátil do práce, kde odvtedy zdieľal pozíciu šéfredaktora s novinárkou Alexandrou Würzbachovou. "Julian Reichelt priznal, že miešal profesionálne a súkromné vzťahy, vyššie uvedené obvinenia však pod prísahou odmietol," informovalo vtedy vydavateľstvo Alex Springer.

Nebolo bezprostredne jasné, ktoré nové obvinenia podnietili Reicheltovo odvolanie. Ako pripomína AFP, vyhodený šéfredaktor je jednou z najkontroverznejších mediálnych osobností v Nemecku a denník Bild sa pod jeho kontrolou v niektorých témach posunul politicky výrazne doprava. Americký denník New York Times v nedeľu informoval, že Reichelt povýšil mladú novinárku, s ktorou mal vzťah.

"Ak zistia, že mám aféru so stážistkou, prídem o prácu," povedal údajne Reichelt podľa výpovede spomínanej novinárky, z ktorej cituje New York Times. Reichelta na pozícii šéfredaktora nahradí Johannes Boie, ktorý bol doteraz šéfredaktorom konzervatívneho nemeckého nedeľníka Welt am Sonntag.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok