Očné masky na spanie a ich účinky. Čo na to spánkoví experti?

TA3/bd
18.10.2021 18:00

Spánok je jednou z najzákladnejších vecí, ktoré potrebujeme na prežitie. Príliš málo z nás v skutočnosti prespí odporúčaných sedem až deväť hodín. O zdravotných účinkoch nedostatku spánku by sme mohli hovoriť veľa. Ak máte problémy so zaspávaním alebo so spánkom, existuje celý rad výrobkov na spanie, ktoré by vám mohli pomôcť. Jeden z najjednoduchších a najefektívnejších? Experti odporúčajú očné masky na spanie.

Očné masky na spanie a ich účinky. Čo na to spánkoví experti?
FreePik

Blokované svetlo

Expozícia nočného svetla môže narušiť náš vnútorný cirkadiánny rytmus a masky na spanie fungujú tak, že zablokujú umelé svetlo. Existujú masky na spanie vyrobené z pamäťovej peny, ktorá sa prispôsobí vašej tvári ako rukavica, je z kvalitného vlákna, ktoré je príjemné na dotyk s pokožkou. Vďaka svojim tvarovaným očným košíčkom má jemné, ale pevné držanie bez vyvíjania tlaku na viečka. Počas nosenia môžete dokonca otvárať a zatvárať oči. 

Niektoré očné masky sú vyrobená z piatich vrstiev látky, vrátane bavlny, elastickej špongie a madeiry - všetky sú super priedušné a ľahko priliehajú k oblasti očí, ktorá sa prispôsobí vašej tvári a dokonca má oblasť vyrobenú špeciálne tak, aby sedela na mostíku nosa. Skontrolujte si pri kúpe elastické popruhy, či sú nastaviteľné a pohodlné. Najlepšie sú tie, čo majú suchý zips, ktorý zostane pevne pripevnený a na svojom mieste. 

ocna maska FreePik

Ak ste citliví na teploty, existujú obojstranné masky na spanie. Jedna strana má chladivý účinok a druhá má otepľujúci účinok. Možnosti dizajnu sú prakticky neobmedzené, predávajú sa vo variáciách farieb a výtlačkov, takže si môžete prispôsobiť svoju masku svojej osobnosti alebo si kúpiť viac ako jednu v rôznych štýloch.

Ultra moderné na nabíjanie

Ťažko by ste dnes už hľadali niečo, čo očná maska nerobí. V zozname výhod je aj vstavaný reproduktorový systém bluetooth! Vydáva zvuk HD HIFI a dá sa pripojiť k akémukoľvek smartfónu alebo tabletu jediným kliknutím a prehrávať hudbu, meditáciu, biely šum - čokoľvek, čo sa vám páči. Impozantná je aj výdrž batérie, nabíja sa pomocou kábla USB a vydrží po celú noc.

ocna maska FreePik

Čo ešte hľadať v očnej maske

Pri kúpe očnej masky na spanie by ste mali mať na pamäti niekoľko vecí:

1. Priedušná tkanina

Vzhľadom na to, že ju budete používať na spanie niekoľko hodín, je dôležité vybrať si takú, ktorá je vyrobená z priedušného materiálu, aby ste sa vyhli poteniu tam, kde maska na spanie objíma vašu tvár. Ľahké hodvábne tkaniny budú dýchať a budú príjemne k pokožke. Ak je nastaviteľný popruh tiež z hodvábu, pomôže vám chrániť vlasy pred rozstrapatením. 

2. Priliehavý strih

Vaša maska  by mala tesne priliehať, aby v noci nespadla, ale je tiež dôležité, aby nebola príliš tesná. Nastaviteľný popruh je ideálny. Niektoré masky majú elastické popruhy, zatiaľ čo iné majú posuvný nastavovač a iné zase suchý zips. Budete musieť experimentovať, aby ste zistili, čo je pre vás najlepšie.

ocna maska FreePik

3. Tvarovaná

Pokrýva oblasť očí tak, aby sa materiál nedotýkal zatvorených viečok. Výhodné pre ľudí, ktorí nemajú radi tlak na viečka, keď spia.

4. Možnosť prať v práčke

Vaša maska sa znečistí, rovnako ako čokoľvek iné, s čím spíte celú noc. Z tohto dôvodu je dobré uistiť sa, že vašu masku na spanie je možné prať v práčke. Hľadaj materiál, akým je bavlna, ktorý sa pri praní nezničí.

5. Odolná

Pokiaľ ide o výrobok, ktorý používate každú noc, chcete aby vydržal najmenej niekoľko mesiacov, ak nie rokov, musí byť preto vyrobený z odolných a kvalitných materiálov. 

Témy: Maska Materiál
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok