Prešovský kraj bojuje s koronavírusom. Stovky študentov musia zostať v izolácií

TA3 TASR
18.10.2021 16:38

Výskyt ochorenia Covid-19 eviduje Prešovský samosprávny kraj k pondelku v 19 spomedzi 68 stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. V izolácii je spolu viac ako 600 žiakov.

školy deti trieda koronavírus 1140px (TASR/AP)
tas

Hovorkyňa Úradu Prešovského samosprávneho kraja potvdila, že ochorenie sa vyskytlo aj v niekoľkých krajských zariadeniach sociálnych služieb. "V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 25 tried, pričom v izolácii je 641 žiakov a 40 zamestnancov," priblížila situáciu na krajských stredných školách Jeleňová. Najviac, 3,5 triedy je v karanténe v Spojenej škole v Sabinove, tri triedy sú karantenizované v Spojenej škole Juraja Henischa v Bardejove a v Strednej odbornej škole vo Vranove nad Topľou.

Prešovský samosprávny kraj tiež eviduje dva prípady ochorenia Covid-19 u prijímateľov sociálnych služieb v dvoch zariadeniach, CSS Ametyst Tovarné a Domov v Poloninách Nová Sedlica. V druhom menovanom zariadení bol pozitívne testovaný i jeden zamestnanec. Po jednom infikovanom zamestnancovi hlásia aj v Domov sociálnych služieb Stropkov, Domov pre seniorov Stará Ľubovňa a CSS Zátišie Snina, dva prípady evidujú v Senior dome vo Svidníku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok