Policajný kordón smeroval s fanúšikmi Slovana až na vlakovú stanicu

TA3 TASR
17.10.2021 19:40

Polícia v Trnave monitoruje situáciu v meste po predčasne ukončenom futbalovom zápase medzi klubmi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava. Fanúšikovia Slovana sa v policajnom kordóne presunuli na vlakovú stanicu a podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej už vlak opustil trnavskú stanicu.

Policajný kordón smeroval s fanúšikmi Slovana až na vlakovú stanicu
Polícia SR - Trnavský kraj

Futbalový zápas v Trnave bol prerušený približne po 15 minútach hry po tom, ako na hraciu plochu vtrhli diváci a došlo medzi nimi k fyzickým útokom. Na žiadosť usporiadateľa zápasu vykonali policajti služobný zákrok na štadióne.

Policajní ťažkoodenci vypratali sektor hosťujúcich fanúšikov, ktorí napriek výzvam policajtov naďalej používali pyrotechniku. Na štadióne zasahovali aj zdravotníci, niekoľko ľudí bolo zranených. "Realizované bezpečnostné opatrenia zosumarizujeme a vyhodnotíme v pondelok," povedala Linkešová.

Bezpečnostné opatrenia vykonávali policajti počas celého dňa. Na zabezpečenie verejného poriadku vyčlenil veliteľ opatrení v uliciach mesta Trnava niekoľko desiatok policajtov najmä zo služieb poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Pripravené zasiahnuť boli aj špeciálne útvary, policajti z odboru kynológie a hipológie s koňmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok