Výtržníci prekazili zápas medzi Trnavou a Slovanom. Zasiahnuť museli ťažkoodenci

TA3 TASR
17.10.2021 17:34

Po necelej štvrťhodine hry prerušili nedeľňajší šláger futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava výtržnosti fanúšikov. Priaznivci oboch táborov vtrhli na hraciu plochu a došlo medzi nimi aj k fyzickým konfrontáciám.

Výtržníci prekazili zápas medzi Trnavou a Slovanom. Zasiahnuť museli ťažkoodenci
TASR/Lukáš Grinaj

Fanúšikovia zahádzali hraciu plochu pyrotechnikou, došlo ku konfrontáciám, zasiahnuť museli aj zdravotníci. Jedného z fanúšikov ošetrili priamo na trávniku a odniesli ho na nosidlách.

Policajní ťažkoodenci napokon vypratali sektor hosťujúcich podporovateľov, ktorí naďalej používali pyrotechniku. Hráči oboch mužstiev čakali v kabínach, či sa zápas vôbec dohrá.

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa napokon rozhodli predčasne ukončiť. Hlavný rozhodca Filip Glova tak urobil po dlhej prestávke. Na ihrisku sa na chvíľu objavili aj futbalisti Spartaka a pozdravili svojich priaznivcov. Ich ultras skupina Southside Trnava v najslávnejšom slovenskom derby oslavovala 20. výročie.

Mal to byť sviatok futbalu, skončilo to hanbou

"My sme chceli hrať, hráči chceli hrať, všetci od nás z klubu chceli hrať, ale Slovan na čele s majiteľom samozrejme od prvej sekundy nechceli hrať. Ich stanovisko bolo, že sa tu necítia bezpečne a ten zápas sa takto skončil," povedal trnavský tréner Michal Gašparík na Štadióne Antona Malatinského.

"Stanovisko klubu musia dať kompetentní, za nás môžem len povedať, že nás to mrzí. Malo to byť sviatok futbalu, nakoniec je to hanba futbalu. Jednoznačne sa treba z toho poučiť, pretože toto už sa skoro nikde na svete nedeje. Treba tomu predísť. Mrzí nás to, pretože my sme chceli dnes hrať, nakoniec sme chceli aj ten zápas dohrávať. Dnes sme si verili na Slovan a, žiaľ, takto to dopadlo. Kvôli pár idiotom doplatia na to klub aj všetci ľudia, ktorí sa na to tešili, či už v televízii, alebo tí, ktorí prišli sem," dodal Gašparík.

Slovan viní organizátorov

"Slovan stojí za svojimi fanúšikmi. Z nášho pohľadu išlo o jednoznačné zlyhanie usporiadateľskej služby, ktorá fanúšikom z domáceho sektora umožnila jednak prejsť nad náš sektor, a potom mohli vstúpiť priamo na ihrisko. Rovnako odsudzujeme následný zásah voči našim priaznivcom. Rešpektujeme rozhodnutie o predčasnom ukončení zápasu, v tejto chvíli ho považujeme za správne, pretože celý problém vznikol zlyhaním usporiadateľskej služby domáceho klubu," povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

"Zápas ukončil hlavný rozhodca, no naše stanovisko bolo jasné - nechceli by sme pokračovať po tom, ako boli naši fanúšikovia neprávom potrestaní a vytlačení zo štadióna. Hráme a bojujeme pre nich, a hrať bez nich by pre nás nemalo skutočný zmysel. Osobne za nimi stojím, celý problém totiž vnikol zlyhaním domácej usporiadateľskej služby. Veríme, že sa napriek dnešným nepríjemným zážitkom vrátite z Trnavy všetci domov v rámci možností zdraví, a že vo štvrtok sa uvidíme na Tehelnom poli proti Lincolnu. Klub za vami bude vždy stáť. Spolu sme Slovan," dodal Kmotrík ml.

Únia klubov mimoriadne zasadne

V najbližších dňoch zasadne mimoriadne Prezídium Únie ligových klubov, ktoré sa bude zaoberať predčasne ukončeným derby. Trnave hrozí kontumácia.

"Únia ligových klubov bude už v najbližších dňoch iniciovať mimoriadne Prezídium ÚLK, ktoré sa bude zaoberať predčasne ukončeným derby. Dôležité sú v tomto všetky informácie zo strany delegovaných osôb, ktoré budú súčasťou ich oficiálnych zápisov. Po zhromaždení kompletných správ zasadne Prezídium, ktoré príjme finálne rozhodnutie. ÚLK jednoznačne odsudzuje takéto správanie fanúšikov, ktoré nemá na futbalových trávnikoch čo robiť. Mala to byť oslava futbalu a návratu fanúšikov po ťažkom covidovom období, namiesto toho, žiaľ, sa o výkone na ihrisku hovoriť nebude," uvádza sa v stanovisku ÚLK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok