Pred Pražským hradom protestovalo niekoľko desiatok ľudí. Nepáči sa im správanie kancelárie prezidenta

TA3 TASR
16.10.2021 20:31

Zhruba stovka ľudí sa v sobotu zišla na Hradčanskom námestí v Prahe na proteste proti správaniu spolupracovníkov českého prezidenta Miloša Zemana v súvislosti s jeho zdravotným stavom a hospitalizáciou.

Praha
TASR/AP

Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz. Usporiadateľom sa nepáči napríklad správanie hradného kancelára Vratislava Mynářa. Akcia mala takisto podporiť aj personál Ústrednej vojenskej nemocnice, kde je Zeman od nedele hospitalizovaný, píše server Novinky.cz.

Udalosť bola podľa usporiadateľov zvolaná ako reakcia na postup prezidentskej kancelárie pri informovaní verejnosti o zdravotnom stave Zemana a jeho spôsobilosti vykonávať úrad.  

Ako v popise udalosti na sociálnych sieťach organizátori ďalej uviedli, chcú sa ohradiť "proti zámerne lživým a voči verejnosti urážlivým informáciám, ktoré vypúšťajú do verejného priestoru vedúci Kancelárie prezidenta republiky Vratislav Mynář a riaditeľ Odboru tlačového a tlačový hovorca prezidenta republiky Jiří Ovčáček".

Mynář v piatok večer uviedol, že sa začiatkom budúceho týždňa vyjadrí k situácii, ktorá teraz panuje ohľadom Zemanovej hospitalizácie. Na otázku, či prezidentská kancelária odpovie na otázku predsedu Senátu Miloša Vystrčila, aká je prognóza Zemanovho zdravotného stavu a či je schopný výkonu funkcie, kancelár nereagoval, píše web Novinky.cz. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok