Počet pacientov s koronavírusom sa v Humennom za posledný týždeň zdvojnásobil

TA3 TASR
16.10.2021 12:35

V štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne stúpol počet pacientov hospitalizovaných s ochorením Covid-19 oproti uplynulému týždňu o 23. Najviac ich bolo k piatku v Humennom, kde sa počet obsadených covidových lôžok za sedem dní zdvojnásobil.

Nové čísla
TASR/AP

Žiaden nárast neevidujú len v nemocnici v Trebišove. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

"V humenskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov s ochorením Covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú dvaja pacienti," uviedla. Pred týždňom evidovali humenskí zdravotníci 13 hospitalizovaných covidových pacientov, podporu ÚPV nepotreboval žiaden z nich.

O piatich pacientov s Covid-19 vzrástol počet hospitalizovaných v nemocnici vo Vranove nad Topľou, kde ich bolo k piatku 11, pričom podporu ÚPV si vyžaduje zdravotný stav jedného z nich. V nemocnici v Michalovciach sa zdravotníci starajú o 23 covidových pacientov, pričom na ÚPV sú napojení traja. V trebišovskej nemocnici, kde k piatku evidovali 13 pacientov s ochorením Covid-19, vzrástla potreba použitia ÚPV. Kým pred týždňom ju potreboval dvaja pacienti, aktuálne sú to štyria.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok