Žena podľahla zraneniam utŕženým pri septembrovom výbuchu v Göteborgu

TA3 TASR
15.10.2021 14:52

Žena, ktorá bola spolu s ďalšími troma osobami vážne zranená pri septembrovom výbuchu v obytnom dome v švédskom meste Göteborg, podľahla svojim zraneniam.

Švédsko Göteborg polícia 1140px ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Policajti bez bližších podrobností uviedli, že žena zomrela v nemocnici, v ktorej bola po výbuchu hospitalizovaná. Začiatkom októbra objavili vo vodnom kanáli v centre Göteborgu telo muža podozrivého zo zavinenia uvedenej explózie.

Telo sa našlo len niekoľko kilometrov od budovy, kde 28. septembra došlo k výbuchu. Oznámila to v piatok švédska polícia, informuje agentúra AP.

Príčinu mužovej smrti zatiaľ úrady neurčili, domnievajú sa však, že nedošlo k cudziemu zavineniu. Podľa švédskych médií bol podozrivým muž vo veku nad 50 rokov narodený v Poľsku, ktorý sa už v minulosti vyhrážal spáchaním bombového útoku.

Skutočnosť, že jedna zo zranených teraz zomrela, znamená, že v súvislosti s prípadom sa už vyšetruje aj trestný čin vraždy, rovnako pokus o vraždu a závažné poškodenie verejného majetku, píše AP. Silný výbuch a následný požiar v obytnom dome si 28. septembra vyžiadal celkovo 16 zranených. 

Stovky obyvateľov z budovy evakuovali, pričom v dôsledku požiaru bolo poškodených prinajmenšom 140 bytov. Majiteľ bytovky sa podľa švédskych médií podozrivého muža aj jeho matku pokúšal vysťahovať, pričom termín na vypratanie bytu bol údajne stanovený práve na deň, keď došlo k výbuchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok