Americký prezident sa koncom októbra stretne vo Vatikáne s pápežom Františkom

TA3 TASR
14.10.2021 18:27

Amerického prezidenta Joea Bidena a jeho manželku Jill príjme pápež František 29. októbra na audiencii vo Vatikáne. Vo štvrtok to oznámil Biely dom.

Biden pápež
TASR/AP (ilu)

Biden s pápežom budú podľa Bieleho domu diskutovať o spolupráci pri úsilí založenom na rešpektovaní základnej ľudskej dôstojnosti, ktorá zahŕňa ukončenie pandémie COVID-19, boj s klimatickou krízou či starostlivosť o chudobných. Informovala o tom agentúra AFP.

Biden navštívi Vatikán ešte pred tým, ako sa v Ríme zúčastní na summite skupiny G20, ktorý sa bude konať 30. a 31. októbra. Z Talianska odcestuje do škótskeho Glasgowa na konferenciu OSN o zmene klímy (COP26). Biden je pritom iba druhým americkým prezidentom, ktorý je katolíkom — prvým katolíckym prezidentom USA bol v roku 1960 John F. Kennedy.

Biden sa zúčastňuje na svätej omši aspoň raz týždenne, často cituje Bibliu a niekedy na ľavom zápästí nosí ruženec, ktorý mal na sebe jeho syn Beau, keď v roku 2015 zomrel na rakovinu, píše AFP.

Po tom, ako sa Biden ujal postu prezidenta, mu pápež František zagratuloval a uviedol, že dúfa, že rozhodnutia nového prezidenta budú vedené záujmom o vybudovanie spoločnosti založenej na autentickej spravodlivosti a slobode. Pápež vtedy zároveň zaželal Bidenovi úspech pri podpore porozumenia, zmierania a mieru v Spojených štátoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok