Volzová nemala s Ruskom dobrý vzťah, povedal na súde jej bývalý ochrankár

TA3 TASR
14.10.2021 13:01

Sylvia Klaus-Volzová nemala s obžalovaným bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom dobrý vzťah. Vypovedal tak jej bývalý ochrankár a bývalý člen skupiny sýkorovcov Daniel Vaniš počas štvrtkového pojednávania v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej pred senátom Okresného súdu Bratislava II.

Ruskovi nástupcovia nemohli nič vedieť o zmenkách, tvrdí Ágh pred súdom
TASR/Jakub Kotian

Vaniša mali poveriť jej ochranou šéf zločineckej skupiny sýkorovcov Róbert Lališ a ďalší bos tejto skupiny, zavraždený Peter Čongrády. Svedok nemal informácie o objednávke na vraždu Klaus-Volzovej. "Robil som jej len doprovod na ceste domov a do práce," uviedol.

Klaus-Volzovú označil za príjemnú a slušnú, niekedy mala obdobie, keď bola vystrašená a vystresovaná. Pracovné a obchodné veci pred ním neriešila. "Viem, že bola na stretnutí s podnikateľom Marianom Kočnerom. Dva alebo tri razy sme boli na stretnutí s advokátom Ernestom Valkom. Neviem, čo tam riešila. Čongrády mi povedal, že ju mám strážiť, aby sa jej nič nestalo," povedal. Dôvodom bolo, že si Pavol Rusko najal po rusky hovoriacu ochranku.

Vaniš mal na starosti aj ochranu Kočnera. Pred pár rokmi figuroval ako korunný svedok počas megaprocesu so sýkorovcami v kauze mafiánskych vrážd.

Bosa Mikuláša Černáka a jeho pobočníka Miloša Kaštana pozná z novín a z iných médií. Obžalovaného Pavla Ruska pozná z TV Markíza z čias, keď robil pre poškodenú.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Lališ prezývaný Kýbel, Černák a Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastňuje len Pavol Rusko. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok