Vo väzbe zomrel jeden z členov drogovej skupiny, v ktorej sa hovorí aj o Plačkovej

TA3 TASR
14.10.2021 12:40

Vo väzbe náhle zomrel Pavol Duchoň, jeden z údajných členov drogovej skupiny, v ktorej figuruje aj influencerka Zuzana Plačková aj s manželom.

V Slovenskom zväze ľadového hokeja zasahuje kriminálny úrad finančnej správy
TASR/Lukáš Grinaj

Podľa televízie Markíza, ktorá o jeho úmrtí informovala na svojom webe, sa u Duchoňa počas razie našlo 9 kíl pervitínu a 70-tisíc eur. Televízii to potvrdila generálna prokuratúra. Úmrtie potvrdil aj Zbor väzenskej a justičnej stráže.

Okolnosti úmrtia obvineného P. D. bližšie komentovať nebudeme, nakoľko sú predmetom vyšetrovania, v ktorom vykonáva dozor Okresná prokuratúra Trenčín," uviedol hovorca prokuratúry Dalibor Skladan. 

Televízia však informuje, že mu malo zlyhať srdce. Vo väzbe bol dva týždne.

"Dňa 12. októbra 2021 došlo v dopoludňajších hodinách k náhlemu úmrtiu 55-ročnej väznenej osoby, ktorej po nástupe do výkonu väzby boli diagnostikované rôzne chronické ochorenia. O udalosti boli vyrozumení blízki príbuzní, vecne a miestne príslušná zložka Policajného zboru a dozorový prokurátor," uviedla hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Jednoznačná príčina úmrtia bude podľa zboru identifikovaná po vykonaní patologicko-anatomickej pitvy. "Keďže aktuálne vo veci prebieha šetrenie, nebudeme sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať," dodala hovorkyňa.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol o väzbe pre Pavla Duchoňa a ďalších piatich spoluobvinených koncom septembra. Celkovo bolo v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry obvinených 15 ľudí. Skupina mala pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja minimálne od roku 2012.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok