V Nórsku zabíjal muž lukom a šípmi, spresnili počet obetí i zranených

TA3 TASR ČTK
13.10.2021 21:32

Päť ľudí zahynulo a ďalší dvaja utrpeli zranenia po tom, ako v stredu v nórskom meste Kongsberg útočil muž s lukom a šípmi. Podozrivého páchateľa zadržali.

"Muža sme zadržali... z informácií, ktoré teraz máme, usudzujeme, že muž útočil sám," uviedol šéf miestnej polície Öeyvind Aas s tým, že v súčasnosti neprebieha nijaká pátracia akcia týkajúca sa ďalších útočníkov. Útočník zabil piatich ľudí. Dve osoby, ktoré utrpeli zranenia, previezli do nemocnice. Medzi zranenými je i policajt, ktorý je mimo služby. 

Policajti vyšetrujú na mieste útoku v nórskom meste Kongsberg TASR/AP

Podľa agentúra AFP nie je motív útoku známy. Polícia však uviedla, že muža odviedli na stanicu v blízkosti mesta Drammen, avšak odmietla uviesť akékoľvek bližšie detaily týkajúce sa útočníka. Podľa polície sa útok odohral na "veľkom území" mesta Kongsberg na juhovýchode Nórska, v ktorom žije približne 28-tisíc ľudí.

"Otriaslo to s nami a je mnoho tých, ktorí sa boja. Preto je dôležité povedať, že polícia verí, že má všetko pod kontrolou," uviedla odchádzajúca nórska premiérka Erna Solbergová na tlačovej konferencii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok