Fascinujúci luxus v Dubaji, z ktorého uvidíte nový div sveta - Ain Dubai

CK Satur/PR
13.10.2021 15:57

V srdci pulzujúceho Dubaja vyrástol exkluzívny päťhviezdičkový hotel Rixos Premium Dubai, ktorý vo svojej modernej štýlovosti kraľuje krásnej štvrti JBR, pričom o veľký rozruch sa tu stará najväčšie ruské koleso na svete, ktoré dosahuje výšku 210 m. Zaletieť si sem môžete každú nedeľu, letom priamo z Bratislavy, a celkom sa tak nechať vtiahnuť do dubajského víru. A od 15. októbra sa pri návrate na Slovensko ruší aj povinnosť PCR testu.

Fascinujúci luxus v Dubaji, z ktorého uvidíte nový div sveta - Ain Dubai
Fascinujúci Dubaj.

Dubaj

Dubaj je emirátom, ktorý svetu dennodenne odhaľuje svoje neutíchajúce premeny. Len za pár desaťročí sa vďaka miestnej vláde a ich novátorským myšlienkam, zmenil na nepoznanie z jednoduchej púšte do fantasticky vymodelovaného sveta plného tých najunikátnejších divov. Jedno také fascinujúce miesto nájdete priamo na pieskovej pláži pod názvom Rixos Premium Dubai 5* s výhľadom na najväčšie ruské koleso na svete!

Hotel Rixos Premium Dubai ***** CK Satur

Hotel Rixos Premium Dubai *****

Hotel Rixos Premium Dubai 5* je situovaný na jednej z najznámejších adries v Dubaji a to priamo na pláži Jumeirah na promenáde The Walk. Jedná sa o 35 poschodovú budovu s perfektným krištáľovým dizajnom, pričom sa vám naskytnú krásne výhľady na umelý ostrov a najväčšie ruské koleso na svete Ain Dubai.

Pred hotelom nájdete pláž s pozvoľným vstupom do mora a s jemným pieskom. Hotel má 443 rozľahlých a luxusne zariadených klimatizovaných izieb s moderným štýlom a pastelovými farbami, s výhľadom na Arabský záliv alebo na dubajské mrakodrapy. Rixos Premium Dubai ponúka až 8 reštaurácií a barov, kde si môžete zvoliť talianske jedlá, špeciality na grile, hamburgery alebo steaky.

Od letiska v Dubaji je hotel vzdialený cca 40 min., od ikonického Palmového ostrova 15 min., a od najvyššej stavby sveta Burj Khalifa len 25 min. Ak cestujete s deťmi tak hotel leží len 30 min od zábavných parkov Legoland, Motiongate, Bollywood a IMG Worlds. Za nákupmi sa môžete vydať do Marina Mall či Mall of Emirates, kam sa dostanete za 10 min.

TOP 5 hotela Rixos Premium Dubai*****

  • nachádza sa priamo na pláži Jumeirah
  • moderná, ikonická stavba s nádherným dizajnom
  • v blízkosti sa nachádza Ain Dubai
  • hotel ponúka 8 reštaurácií a barov
  • vynikajúca medzinárodná kuchyňa

Hotel Rixos Premium Dubai. CK Satur

Atrakcie v okolí

Štýlový plážový komplex The Beach at JBR vyrástol v znamení relaxu a aktívnej zábavy v štvrti Dubai Marina, ktorý dotvára perfektná promenáda The Walk. Práve tu si môžete užiť napríklad skvelé kino priamo pod nočnou oblohou alebo si vychutnať neodolateľný západ slnka, či si zalietať vo výške 40 m vo Flying cup. Celkom nové vodné zážitky si môžete užiť aj v najväčšom nafukovacom vodnom parku na svete Aqua Fun Dubai na pláži JBR a to v rozmeroch 130 m x 33 m so 72 zábavnými prekážkami.

Pláž JBR a nafukovací vodný svet plný zábavy. unsplash.com

Dubai Marina je umelo vytvoreným prístavom, ktorý je vytvorený pozdĺž Perzského zálivu s dĺžkou 2 km. V Dubai Marina sa nachádza blok najvyšších mrakodrapov sveta. Najvyšší obytný dom v tejto časti meria až 516 metrov, čím sa radí medzi najvyššie na svete. A práve tu nájdete najdlhší zipline v meste a to priamo medzi mrakodrapmi. 80 km rýchlosťou za hodinu si môžete vychutnať adrenalínovú 1 km jazdu pričom uvidíte Marinu ako na dlani. Pristávanie je celkom príjemné a to pri nákupnom centre Dubai Marina.

Dubajská fontána. CK SATUR

Ikonou mesta je 828 m vysoká budova Burj Khalifa, kde sa nachádza obrovské nákupné centrum Dubai Mall, veľké akvárium, úchvatná spievajúca fontána a aj nová budova opery.

Aj počas vašej dovolenky v hoteli Rixos Premium Dubai si môžete zájsť na jedinečnú svetovú výstavu EXPO, ktorá prebieha od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022, kde 192 krajín vystavuje svoje nové moderné výdobytky. Počas výstavy nie je núdza ani o zábavu, hudbu, tance, koncerty a rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie.

Expo v Dubaji. CK SATUR

Športové vyžitie

Vydajte sa napríklad na nevšednú plavbu pozdĺž pobrežia Dubaja na modernom katamaráne „Ocean Voyager 64„. Budete ohromení panoramatickými výhľadmi, nadýchate sa sviežeho morského vzduchu a vychutnáte si jedinečnú atmosféru v pohodlných vankúšoch luxusného plavidla. Či už sa chcete opaľovať, plávať alebo šnorchlovať, na katamaráne je možné všetko, vrátane obeda formou barbeque. Katamarán vypláva smerom k Palmovému ostrovu, známemu hotelu Atlantis The Palm a ku hotelu Burj Al Arab, ktorý je tiež známy ako “plachetnica”.

Ak by vám v lete chýbala zima a ste milovníci zimných športov, v Dubaji je možné všetko! Môžete ísť lyžovať do obchodného centra Mall of Emirates, v lyžiarskom stredisku Ski Dubai. Ski areál má rozlohu troch futbalových ihrísk, je dlhý 400 m a 80 m široký. K dispozícii je tu hlavná zjazdovka dlhá 400 m s prevýšením 60 m.

Lyžovanie v Dubaji. CK SATUR

Užite si zábavu v najlepšom vodnom parku Aquaventure s množstvom atrakcií na ploche 17 hektárov, vrátane rôznych šmykľaviek a tobogánov bez ohľadu na vek. Úroveň šmykľaviek je rôzna, od tých pre najmenších až po Diablov chvost - prudký (takmer) pád z vrcholu vysokej pyramídy, zakončený prejazdom akvária v presklenom tuneli medzi obrovskými žralokmi a rajami. Pre tých, ktorí chcú vypumpovať svoj adrenalín na maximum, je v akvaparku najdlhšia šmykľavka voľným pádom v regióne. “Poletíte” nad Dubajom rýchlosťou 10-15 km za hodinu priamo do lagúny. Mimo to, sa tu nachádza jedna z najkrajších dubajských pláží, niekoľko bazénov a zátok s umelými vlnami a pirátska loď. Dômyselný systém vodných kanálov vás na nafukovacom kruhu donesie ku všetkým atrakciám, a to i tým stúpajúcim nahor!

Vodný park Aquaventure. CK SATUR

Zábava pre deti

Využite výnimočnú príležitosť zaplávať si s mrožmi. Plavci i neplavci, deti i dospelí, všetci sú vítaní v lagúne s jedným z kúzelných mrožov. Budete ich môcť pohladkať, dostanete od nich pusu a určite si ich zamilujete.

Navštívte park Aquaventure a prežite nezabudnuteľný zážitok pri plávaní s delfínmi! Tu sa zoznámite s delfínmi osobne, vojdete do ich fascinujúceho podvodného sveta a oni vám radi predvedú svoje triky. Budete sa ich môcť dotýkať, objímať ich, alebo ich dokonca i pobozkať.

Plávanie s delfínmi. CK SATUR

Lost Chambers alebo aj Stratené komnaty, sú domovom 65 tisíc morských živočíchov, prevažne žralokov, rají, morských koníkov a ďalších exotických tvorov. Jedinečná expozícia o stratenej bájnej Atlantíde umožní návštevníkom ponoriť sa až k ruinám tohoto bájneho miesta. Nechajte sa unášať na rozprávkovej vlne a relaxujte pri pohľade do nekonečných vôd akvárií s rybami všetkých druhov. Ti z vás, ktorí majú bystrý zrak môžu zbadať, skrz priezračnú vodu okná exkluzívnych izieb hotela Atlantis, ktoré vedú priamo do akvária.

Vodné dobrodružstvo v hoteli Atlantis, The Palm. CK SATUR

Aktuálne informácie o vstupe do Spojených arabských emirátov a návratu na Slovensko nájdete v covid mape od CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok