Zsuzsová je vinná v kauze vraždy primátora Hurbanova. Dostala 21 rokov

TA3 TASR
13.10.2021 12:11

Najvyšší súd potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu vo veci vraždy primátora Hurbanova. Alena Zsuzsová dostala 21 rokov, ďalším obžalovaným Romanovi Ostružlíkovi a Vladimírovi Mosnárovi potvrdil súd 25-ročné tresty odňatia slobody.

"Rešpektujeme rozsudok a po doručení sa s ním oboznámime a pravdepodobne využijeme mimoriadne opravné prostriedky," povedal po vyhlásení rozsudku Zsuzsovej obhajca Štefan Neszméry. "Vypočuli sme si rozhodnutie, ktorým bolo potvrdené prvostupňové rozhodnutie, rozsudok bol vyhodnotený ako zákonný a správny, všetky odvolania vrátane odvolania prokuratúry boli  zamietnuté," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek. Nechcel hodnotiť, aký to bude mať dosah na iné konania, v ktorých figuruje Zsuzsová. "Minimálne to nasvedčuje o osobnosti obžalovanej," poznamenal prokurátor.

ŠTS odsúdil 4. decembra 2020 za vraždu Zsuzsovú na 21-ročný trest odňatia slobody. Rovnaký trest súd vymeral aj Ostružlíkovi a Mosnárovi. Prokurátor navrhoval všetkým 25-ročné tresty. Voči rozsudku ŠTS sa odvolali tak prokurátor, ako aj obhajcovia obžalovaných. Štefan Kaluz, ktorý mal vraždu vykonať, si za tento skutok odpykáva 25-ročný trest.

Objednávateľom vraždy Basternáka z roku 2010 mal byť Ostružlík, objednávku mala ďalej sprostredkovať Zsuzsová, ktorá je okrem toho obvinená aj z príprav vrážd generálneho prokurátora Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka ju ŠTS minulý rok v septembri síce oslobodil, ale NS SR verdikt v júni 2021 zrušil a vec vrátil prvostupňovému súdu na opätovné rozhodnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok