Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technológia, ktorá vyžaruje LED správy prostredníctvom oblečenia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď sme už mohli počuť o „inteligentných“ tkaninách, ktoré by mohli byť použité v odevoch, aby zobrazovali rôzne údaje, je nepravdepodobné, že by väčšina odevov bola niekedy vyrobená z takých pokročilých materiálov. Nový systém PocketView však dokáže zobrazovať údaje aj prostredníctvom existujúcich „hlúpych“ textílií.

Technológia PocketView, ktoré je v súčasnej dobe vo vývoji na Kanadskej univerzite vo Waterloo, má formu plochého zariadenia s LED diódami umiestnenými v mriežke, ktoré vyžarujú s vysokou intenzitou na prednom povrchu. Zariadenie sa pritom zmestí do vrecka na oblečení nositeľa. Technológia displeja môže byť zabudovaná priamo do existujúcich zariadení, ako sú fitness náramky, alebo môže fungovať ako ľahko zobraziteľný sekundárny displej prepojený s technológiou Bluetooth s mobilným zariadením používateľa, ako je napríklad smartfón.

Technológia PocketView zobrazuje správy a notifikácie prostredníctvom LED displeja cez bežné oblečenie.

Ide o to, že keď používateľ potrebuje byť informovaný o veciach, ako sú prichádzajúce e-maily alebo textové správy, zariadenie PocketView zobrazí príslušné upozornenia vo forme symbolov v štýle bodovej matice LED diód s nízkym rozlíšením, ktoré svietia na oblečení. Ako náhle sú tieto oznámenia potvrdené, môžu byť odmietnuté dvojitým poklepaním na displej cez tkaninu.

Okrem toho jediným klepnutím na zariadenie môžu používatelia prechádzať cez displeje, ktoré poskytujú údaje, ako je denná doba, poveternostné podmienky, štatistiky kondície pri cvičení alebo navigačné pokyny vo forme šípok doľava / doprava, ktoré označujú, ktorým smerom sa pri chôdzi obrátiť. V doteraz vykonaných testoch bola technológia PocketView schopná predvádzať svoj displej cez tkaniny vrátane silnej bavlny a polyesteru v rôznych štýloch oblečenia a vreciek.

Technológia PocketView zobrazuje správy a notifikácie prostredníctvom LED displeja cez bežné oblečenie.

Vedci tvrdia, že tieto „displeje, ktoré ukazujú minimum informácií, môžu byť užitočné, ak napríklad kráčate alebo bicyklujete, aby vám ukázali základné navigačné pokyny. Alebo povedzme, že dostanete textovú správu a nechcete odvádzať pozornosť od toho, čo robíte. Môžete sa pozrieť na displej a pozrieť si oznámenie“.

Príspevok o výskume bol predložený prostredníctvom online sympózia ACM 2021. Systém PocketView je demonštrovaný na videu na začiatku články alebo TU.

Technológia PocketView zobrazuje správy a notifikácie prostredníctvom LED displeja cez bežné oblečenie.