Zástupcovia Ruska a Európskej únie rokovali o vzájomnom uznávaní covidpasov

TA3 TASR
13.10.2021 10:39

Zástupcovia Ruska a Európskej únie sa zišli na ďalšom rokovaní, ktoré bolo venované otázke vzájomného uznávania osvedčení o očkovaní proti chorobe Covid-19. Rokovanie sa uskutočnilo vo virtuálnom formáte.

Holandsko
TASR/AP (ilu)

Chcú odstrániť prekážky v pohybe

Agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo zdravotníctva v stredu informovala, že sa ešte uskutoční séria konzultácií s cieľom dohodnúť sa na hlavných parametroch uznávania týchto dokumentov. Rokovania o vzájomnom uznávaní covidpasov sú zamerané na odstránenie prekážok pre pohyb ruských občanov v Európskej únii a naopak.

Chodia na očkovaciu turistiku

Ruské médiá nedávno informovali, že v krajine je pomerne veľký záujem o zájazdy s balíkom služieb pre občanov Ruska, ktorí sa chcú v zahraničí zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 neruskou vakcínou, lebo následne vydaný medzinárodný covidpas uľahčuje cestovanie.  

Okrem Srbska a Nemecka je od začiatku októbra v rámci očkovacej turistiky možné organizovane vycestovať aj do Chorvátska, informovala pred časom agentúra Interfax, ktorá sa odvolala na výkonnú riaditeľku združenia cestovných kancelárií (ATOR) Maju Lomidzeovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok