PR správa Spoločnosť

Automatické dvere zlepšujú vzhľad aj zážitok z budovy. Ktoré si zvoliť?

PR
14.10.2021 06:00

V pandemickom období firmy aj verejné inštitúcie čoraz viac investujú do automatických posuvných či otočných dverí. Nie je to však len z praktických dôvodov, ale aj mentálnych. Zamestnanci aj zákazníci sa totiž s nimi cítia lepšie. Ktoré ideálne zvoliť a prečo sa to oplatí?

Automatické dvere zlepšujú vzhľad aj zážitok z budovy. Ktoré si zvoliť?
automatickedvere.com

Sú hygienické a ľudia ich majú radšej

Automatické dvere pomáhajú hygienickým štandardom, keďže umožňujú bezdotykový priechod, vzduchotechnike a celkovému pocitu z budovy. Ideálne sú v rušných oblastiach, pretože sa neotvárajú do vnútorného priestoru a ľahko sa prispôsobia obojsmernému toku ľudí.

Prínosné je to, že ich technicky nevnímate, ale podvedome a esteticky áno. Podľa výskumov totiž motivujú k vstupu oveľa viac ako klasické dvere a dodávajú príjemnejší, otvorenejší a vkusnejší pocit, čo je užitočné najmä v obchodných a zážitkových priestoroch. Senzory tiež vytvárajú bezbariérovosť, teda nediskriminujú tých, ktorým sa kráča horšie.

Technicky čisté riešenie závisí od značky

Zadávateľ, ktorý potrebuje technicky čisté, bezpečné, ale aj architektonicky zaujímavé riešenie, by sa mal zamerať najmä na odbornosť značky. Architekti a dizajnéri často volia medzinárodného dodávateľa okennej a dverovej techniky Gretsch-Unitas, ktorý má vyše 100-ročnú tradíciu a ponúka moderné riešenia vstupu do verejných budov, letísk, železničných staníc, nákupných centier, bánk, zdravotníckych zariadení i domovov pre seniorov a zariadenia pre zdravotne postihnuté osoby.

Moderné dvere vyžadujú bezpečnosť aj eleganciu

automaticke dvere automatickedvere.com

Posuvné dvere série compactMaster ponúkajú vďaka svojej kompaktnej a štíhlej konštrukcii nielen spoľahlivú funkčnosť, ale aj príjemný́ a elegantný́ dizajn a vďaka systému HM-F FT aj požiadavky na bezpečnosť. Systém pohonu CM-F je preskúšaný́ aj v únikových a záchranárskych priechodoch, s inštaláciou podľa bezpečnostnej normy STN EN 16005 vám ochotne poradia odborníci v predajni.

Lineárne či karuselové? Napovie vám typ budovy

Lineárne posuvné dvere s pohonom compactMaster sú harmonizované aj s architektonicky náročnými presklenými fasádami a podčiarkujú ich veľkorysosť a eleganciu. Veľké pojazdové kolieska a gumená podložka pod koľajnicou navyše garantujú výnimočne diskrétny chod.

Karuselové dvere sa používajú všade tam, kde sú žiadané reprezentatívne vstupy – predovšetkým vo veľkých verejných budovách, hoteloch, poisťovniach či bankách. Vytvárajú funkčný prístup s ochranou proti prievanu a hluku. Navyše môžu byť flexibilne využívané – manuálne, poloautomaticky na zatlačenie aj plne automaticky cez radarový́ hlásič.

Nezabúdajme na ekológiu a šetrenie energie

Automatické dvere sa otvárajú a zatvárajú iba vtedy, keď je to potrebné. Navyše môžu pomôcť ovládať klímu a teplotu v budove, ušetria vám náklady na kúrenie aj chladenie a zaistia pohodlie. Existujú aj rôzne nastavenia, ktoré vám pomôžu zabrániť vlámaniu zvonka, ale aj nástrahám nepriaznivého či extrémneho počasia.

Viac informácií nájdete na automatickedvere.com/sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok