PR správa

Ako sa vyhnúť chybám pri rekonštrukcii bytu

PR
13.10.2021 06:05

Rekonštrukcia bytu je finančne i časovo náročný proces. Je preto veľmi dôležité si vopred dobre premyslieť všetky jej detaily. V opačnom prípade môže byť výsledok pre majiteľov z estetického aj funkčného hľadiska veľkým sklamaním.

Ako sa vyhnúť chybám pri rekonštrukcii bytu
Kuzina Natali/Shutterstock.com

Aby výsledný efekt čo najviac splnil vaše očakávania a samotná oprava bola rýchla a bezbolestná, je dôležité vziať do úvahy rôzne možné situácie. Aby sme vám ich pomohli vyriešiť, máme pre vás niekoľko rád, vďaka ktorým sa zásadným chybám pri prestavbe bytu určite vyhnete.

Skúste to bez razantných zásahov do stavebných štruktúr

Nie vždy je nutné pre plánovanú rekonštrukciu bytu meniť jeho dispozíciu cez radikálne zásahy do stavebných štruktúr. Občas stačí premaľovať stenu, aplikovať na postihnuté miesto presné tesnenie na mieru alebo nový nábytok. Samozrejme, vyžaduje si to vopred všetko zanalyzovať a potom hľadať spôsoby nápravy.

Ak sa predsa len rozhodujete pre zásah do konštrukcie, najprv zistite, akú funkciu vykonávajú a či nie sú jednotlivé priečky nosné alebo podporné. Na takéto otázky vám dajú najlepšiu odpoveď profesionáli, ktorí sa odborným rekonštrukciám bytov venujú dlhodobo a majú s nimi skúsenosti.

Objednaním týchto služieb si môžete byť úplne istí, že budú zohľadnené všetky aspekty projektu. Koniec koncov, projektant preberá zodpovednosť za celý proces prestavby bytu. Presne vie, ako sa vyhnúť chybám a tiež urobí všetko pre to, aby opravy a rekonštrukcie boli dokončené čo najskôr a výsledok potešil všetkých obyvateľov bytu.

stavba ludia byt planovanie YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock.com

Myslite na praktickosť a pohodlie

Rekonštrukcia bytu by nemala byť len o vizuálnom vnímaní, ale aj o ergonómii a pohodlí v každej jednej miestnosti. Preto je lepšie vykonať prestavbu bytu s pomocou spomínaných špecialistov, ktorí sa postarajú nielen o vaše obľúbené drevené parkety, ale celý priestor presne podľa predstáv a s ohľadom na dostupné možnosti.

V lepšom pohodlí a ergonómii vám pomôže aj výber správnych doplnkov, pevných stolových nôh, sedacej súpravy, kuchynskej linky alebo šatníka. Stačí pritom zohľadniť vaše preferencie a veľkosť priestoru.

Nezabudnite na poriadok

Nielen štýl, ale aj poriadok je súčasťou moderného, praktického a pohodlného interiéru. Použiť na záver rekonštrukcie bytu kvalitný Miele vysávač má preto určite zmysel.

Priestoru veľmi dobre pomôže aj odľahčenie od nepotrebných vecí, ktoré možno ocenia iní. Čím menším množstvom nábytku a doplnkov sa obklopíte, tým jednoduchšia bude údržba priestoru a zachovanie jeho integrity a krásy. Tak na to pri rekonštrukcii bytu myslite.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok