The Beatles sa rozpadli oveľa skôr, nesmeli sme o tom hovoriť, hovorí člen legendárnej kapely

TA3 TASR
12.10.2021 07:00

Britský hudobník Paul McCartney označil za vinníka rozpadu legendárnej kapely The Beatles svojho niekdajšieho kolegu Johna Lennona.

The Beatles sa rozpadli oveľa skôr, nesmeli sme o tom hovoriť, hovorí člen legendárnej kapely
TARS/AP

Pri natáčaní rozhovoru pre pripravovaný program stanice BBC Radio 4 týmto vyjadrením vyvracal špekulácie, že za rozpad kapely mohol on sám. Podľa McCartneyho Lennon jedného dňa prišiel a vyhlásil, že v kapele končí. O obsahu programu This Cultural Life, ktorý sa bude vysielať 23. októbra, píše The Guardian.


"Ja som ten rozpad (kapely) nevyvolal. Bol to náš Johny," uviedol McCartney. The Beatles podľa neho v tom čase robili veľmi dobrú hudbu a jemu bolo ľúto, že sa rozišli. "Bola to moja kapela, moja práca, môj život. Chcel som v tom pokračovať," dodal.

John Lennom podľa McCartneyho v tom čase začínal svoj vzťah s Yoko Ono. Chceli na seba mať čas a Lennon mal tiež tendenciu robiť si veci po svojom. Možno i preto sa chcel odpútať od kapely, domnieva sa McCartney.

Mnohí fanúšikovia boli dlhé roky presvedčení, že za rozpad skupiny môže Paul, pretože v roku 1970 na otázku novinára odpovedal ako prvý, že The Beatles už neexistujú. V skutočnosti bol ale podľa McCartneyho koniec kapely jasnou a dohodnutou vecou už niekoľko mesiacov, ale vtedajší manažér kapely Allen Klein všetkých štyroch členov kapely požiadal, aby o tom mlčali, kým uzavrie niekoľko dôležitých obchodných zmlúv. McCartney dnes hovorí, že bol jednoducho iba prvý, kto už nevydržal mlčať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok