Prelietavosť je vpísaná do tváre. Neverníkov spoznáte podľa týchto znakov, tvrdia odborníci

TA3/zm
11.10.2021 08:00

Podľa posledných prieskumov ženy podvedome dokážu rozoznať, či má muž záujem o vzťah alebo len úlet. Hoci si to neuvedomujeme, vraj majú prelietaví páni určité znaky tváre, ktoré ženské pokolenie dokáže ľahko odčítať.

Prelietavosť je vpísaná do tváre. Neverníkov spoznáte podľa týchto znakov, tvrdia odborníci
Pixabay

Austrálsky prieskum sa venoval rozlišovaniu neverných ľudí podľa čŕt tváre a prišiel na zaujímavé zistenie. Muži, ktorí nemajú záujem o vážny vzťah, majú skutočne spoločné rysy a ženy ich vraj dokážu dekódovať. Žiaľ, len podvedome, a častokrát si to uvedomia až keď je neskoro.

Ženy majú lepší odhad

V prvom rade, odčítať úmysly opačného pohlavia, dokážu rovnako muži ako ženy. Dámy sú však v dekódovaní podľa výskumu doktorov Antara a Stephena lepšie. Ich experiment prebiehal tak, že sa mužov ukázali ženské fotografie, ženám naopak pánske, a odpovedať mali na otázku, aké vzťahové úmysly má človek na zábere.

Črty tváre

Exaktným výsledkom tohto prieskumu bolo zhrnutie čŕt, ktoré mali prelietaví páni spoločné. Vraj tí, ktorí stoja skôr o známosť na jednu noc ako o lásku na celý život, majú spravidla podlhovastú tvár, vysoké čelo, dlhý nos a veľké oči. Prieskum však nevysvetlil, čo v prípade, keď sa aj pôvodne prelietavý muž jedného dňa usadí. Rysy tváre sa mu, logicky, zrejme nezmenia.

Odpoveď však čiastočne austrálske duo lekárov prinieslo v tom, že ich prieskum prebiehal z fotografií, teda statického obrazu, počas ktorého opačné pohlavie nevidelo mimiku, reč tela, intonáciu či tón hlasu. A to sú vraj faktory, ktoré do veľkej miery podporujú to, že ženy dokážu neverníka rozoznať na kilometre. Nuž a podľa vedcov, práve tieto faktory, ktoré vidíme len naživo, sa menia v prípade, že sa záletník rozhodne usadiť.      

Témy: Prieskum Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok