Sako nie je nudný kostýmový kúsok. Vyskúšajte jeho jesenné kombinácie, ktoré vás omladia

TA3/zm
8.10.2021 16:00

Sako je základný kúsok oblečenia, ktorý by nemal chýbať b žiadnom dámskom šatníku. Využijete ho od príležitostí, kde sa vyžaduje elegancia, cez pracovné stretnutia až po voľný čas. Sako už totiž dávno nie je len záležitosťou kostýmov a dá sa perfektne kombinovať.

Sako nie je nudný kostýmový kúsok. Vyskúšajte jeho jesenné kombinácie, ktoré vás omladia
Mohito

Eso v dámskom šatníku je jednoznačne dobre padnúce sako, s ktorým dokážete vyčarovať množstvo kombinácii. Vyberajte si preto neutrálnu farbu alebo odtieň, ktorý pasuje ku zvyšku vašej garderóby. Nezabúdajte ani na to, že už dávno nemusíte sako nosiť k podpätkom a šmrnc dosiahnete práveže s teniskami. Aké ešte zakomponovať sako do outfitu, aby vám ubralo zopár rokov?  

Tričko a bralette

Už dávno neplatí, že do saka musíte nutne nosiť len košeľu alebo blúzku. Ak chcete ísť s trendmi a vyzerať mladistvo, skúste dve iné kombinácie. Prvou je zvoliť tričko s potlačou, ktoré neuberie z formálnosti saka, ale zároveň odľahčí strohosť takéhoto outfitu.

Druhá verzia, čím nahradiť košeľu, je dať si pod sako len bralette podprsenku. Nebojte sa, že budete vyzerať vulgárne alebo vyzývavo. Tento typ bielizne sa nosí v prípade zapnutého saka, kedy vám z výstrihu vytŕča len kúsok čipky, takže až taký rozdiel oproti topu to nie je.  

Sako Bershka

S áčkovou sukňou

Hoci sukňový kostým je v dámskom šatníku rovnako bežný ako nohavicový, teraz nehovoríme o tejto kombinácii saka a sukne. Skúste to presne naopak, aby vrch a spodok outfitu neboli z rovnakej látky. Vyskúšajte práveže zladiť sako s áčkovou sukňou s potlačou. Dosiahnete veľmi peknú ženskú siluetu.

Skúste blejzer

Mnoho ľudí nevie, aký je rozdiel medzi sakom a blejzrom, pritom je to veľmi jednoduché, v druhom prípade sa jedná o športové sako, ktoré je oveľa pohodlnejšie ako kostýmové alebo oblekové.

Najčastejšie spomedzi aktuálnych trendov nájdete blejzer v oversized strihu, pri ktorom sa však treba tiež držať jednej zásady. Všetko vám na takomto kúsku môže byť veľké a voľné, ale v pleciach by sako alebo blejzer malo sedieť v každom prípade. Inak riskujete, že budete opticky vyzerať viac pri tele.

Sako H&M

Mikina s kapucňou

Ak ste za uplynulé mesiace prepadli teplákovej móde, môžete skúsiť aj ďalšiu trendovú kombináciu, na ktorú jednoznačne potrebujete oversized sako. Dajte si podeň mikinu s kapucňou! Možno takýto dreskód nemôžete nosiť do práce, ale na voľný čas je to štýlové duo, v ktorom sa budete navyše cítiť pohodlne.      

Ďalšie trendové saká a ich kombinácie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.  

Témy: sako móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok