Do liptovskej obce chodí medveď. Zásahový tím tam pomáhal aj pred rokom

TA3 TASR
7.10.2021 12:53

Na zvýšený výskyt medveďa hnedého by si v týchto dňoch mali dať pozor obyvatelia aj návštevníci Liptovskej Porúbky v okrese Liptovský Mikuláš. Obec o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.

Medveď hnedý v doline Zadné Meďodoly v  júni 2017.
TASR/Milan Kapusta

Zviera sa pohybuje najmä v lokalitách Horepotoky, Vápenica a v okolí cintorína.  "Žiadame občanov, aby v uvedených lokalitách zvýšili opatrnosť a pohybovali sa v skupinkách," upozornila obecná samospráva. Problém s opakovaným výskytom medveďa mali v Liptovskej Porúbke aj minulý rok, riešil to Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Do stretu s medveďom sa dostali aj autá medzi medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom. Po zrážke so zvieraťom sa žiadny človek nezranil, ostali však poškodené dve autá. Banskobystrická krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Ako uvádza polícia, nehoda sa stala v stredu (6. 10.) večer na ceste R1. V smere jazdy od Zvolena na Žiar nad Hronom sa zrazili osobné auto s medveďom. „Po náraze sa z auta odtrhlo hmlové svetlo, ktoré narazilo do prednej časti policajného auta, ktoré išlo opačným smerom,“ pripomína. Škodová udalosť podľa polície nebola zavinená vodičom.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok