Grécky parlament schválil kľúčový úsporný program

TASR
7.11.2012 23:47

Grécka vláda si dnes zabezpečila dostatok parlamentných hlasov na prijatie balíka úsporných opatrení, informovala spravodajská stanica CNN.

Grécky parlament schválil kľúčový úsporný program
SITA

Grécki poslanci hlasovaním schválili nepopulárny úsporný program, ktorý je nevyhnutný pre odblokovanie ďalšej pomoci od zahraničných veriteľov.

Krehkej gréckej koalícii zloženej z troch strán sa podarilo zabezpečiť najmenej 151 hlasov z 300, ktoré boli potrebné na schválenie kľúčového úsporného balíka napriek tomu, že ho odmietla podporiť Demokratická ľavica, uviedla agentúra Reuters.

Neschválenie balíka úsporných opatrení by prakticky znamenalo bankrot Grécka. Pred parlamentom v Aténach sa zhromaždilo zhruba 80.000 ľudí, aby protestovali proti programu úsporných opatrení za 13,5 miliardy eur. Demonštrácia, ktorú zvolali ľavicové strany a odbory zo súkromného aj štátneho sektora, zo začiatku prebiehala pokojne. Demonštranti vyšli do ulíc aj v prístavnom meste Solún.


Poslanci rokovanie gréckeho zákonodarného zboru prerušili, keď zamestnanci parlamentu vstúpili do štrajku na protest proti znižovaniu miezd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok