Ženám trvá dlhšie, kým sa zamilujú. Priemerne to pocítia až po štrnástom rande

TA3/zm
7.10.2021 16:00

Ako dlho trvá ženám, kým sa zamilujú? Čo je pre nás dôležité pri prvom dojme? A kedy máme najväčšie fantázie? Na tieto a ďalšie otázky odpovedia zaujímavé prieskumy, ktoré nahliadli do útrob ženskej psychiky v kontexte so vzťahmi.

Ženám trvá dlhšie, kým sa zamilujú. Priemerne to pocítia až po štrnástom rande
Pexels/Andie Venzl

Páni sa musia obrniť trpezlivosťou, pretože najmä pri randení vo vyššom veku sú ženy vo svojich citoch opatrné. Čo sa týka sexuálnych fantázii, v tých sa práveže s pribúdajúcimi rokmi ženy odviažu oveľa viac. Pozrite si ďalšie zaujímavé fakty o vnímaní vzťahov z pohľadu nežnejšej polovičky ľudstva.

Štrnáste rande

Hoci môžete zažiť aj lásku na prvý pohľad, podľa odborníkov je pravdepodobnejšie, že tých pohľadov bude musieť byť o niekoľko viac. Väčšina mužov má v sebe jasno po tretej schôdzke. Je to míľnik, kedy sa chlapi zvyčajne rozhodujú, či idú do vzťahu, vycúvajú alebo majú záujem len o niečo nezáväzne. Naopak, ženy potrebujú stretnutí niekoľkonásobne viac. Podľa prieskumov mávame vo svojich citoch jasno až po štrnástom rande!

Sexualita po štyridsiatke

To, že sa vo svojich citoch dlhšie nevyznáme, však neznamená nulovú intimitu. Podľa prieskumov sa sexuálne fantázie u žien rozvíjajú medzi tridsiatkou a štyridsiatkou. Mladé slečny môžu byť zaujímavými objektami, ale je dokázané, že skutočne si ženy užívajú a sebavedomo sa v spálni cítia až v zrelšom veku. To dokonca vedie k tomu, že štyridsiatničky majú častejšie sex na jednu noc ako o polovicu mladšie ročníky.  

Vzhľad v hlavnej úlohe

Prvý dojem neurobíte dvakrát. Ak si dávate záležať na tom, ako budete vyzerať na dôležitej schôdzke, robíte dobre. Muži ženy vnímajú z 80 percent ako vizuálny objekt. Netreba sa za to na nich hnevať, pretože v opačnom garde, keď dámy posudzujú dojem z pánov, tvorí vzhľad tiež vysoký podiel, až 55 percent. Ďalších 38 percent riešia ženy prejav dotyčného pána z hľadiska reči tela alebo výšky a tónu hlasu. No v skutočnosti obsah toho, čo nám muži hovoria na prvom rande počúvame len na 7 percent.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok