Ohrdnutý muž zastrelil päť kolegov na pracovisku v Moskve

TASR
7.11.2012 16:08

Tridsaťročný ruský právnik Dmitrij Vinogradov dnes zastrelil päť kolegov vo svojom zamestnaní, farmaceutickej firme v Moskve. Podľa dostupných informácií vyčíňal pod vplyvom alkoholu po tom, ako ho opustila priateľka.

Ohrdnutý muž zastrelil päť kolegov na pracovisku v Moskve
SITA

Vinogradov oblečený do maskáčov prišiel s dvoma poloautomatickými puškami na pracovisko a zastrelil troch mužov a dve ženy za ich písacími stolmi, potom sa vzdal ochranke. Zranenia utrpeli ešte jeden muž a žena, informovala Ruská vyšetrovacia komisia.

Miestne médiá informovali, že Vinogradov päť dní holdoval alkoholu, keď sa s ním rozišla farmaceutka z firmy. Nie je jasné, či sa táto žena nachádza medzi zastrelenými.

"Mladého muža - právnika vo farmaceutickom reťazci - opustila priateľka, potom päť dní flámoval a pil alkohol," uviedol zdroj z okruhu vyšetrovateľov pre ruskú tlačovú agentúru Interfax.

Vinogradov nechal na svojej stránke na internetovej sociálnej sieti list, v ktorom vyjadril hlbokú nenávisť voči ľuďom okolo seba.

"To, čo som v živote videl a zistil, vo mne živilo nenávisť k ľudstvu," napísal na svojej stránke na sieti VKontakte, ruskej verzii Facebooku.

"Nenávidím ľudstvo a život. Vidím iba jeden spôsob, ako to všetko napraviť: Zabiť toľko kusov ľudského hnoja, ako sa len dá... toto je jediný spôsob, ako zlepšiť svet," dodal právnik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok