Hviezdne obsadenie v novej evitovke: Okrem Sloveniek a Češiek sa predstavia aj Rumunky

TA3/zm
5.10.2021 16:00

Do kín mieri tretí film z pera známej autorky Evity Twardzik. Po úspechoch komédií Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť sa v decembri môže najmä ženské publikum tešiť na ďalšiu komédiu s názvom V lete ti poviem, ako sa mám.

Hviezdne obsadenie v novej evitovke: Okrem Sloveniek a Češiek sa predstavia aj Rumunky
Nunez NFE

Komédia na motívy knižného bestselleru Evity Twardzik, V lete ti poviem, ako sa mám, mapuje životy partie štyridsiatnikov, ktorí sa kamarátia od detstva a dodnes sa stretávajú už spolu so svojimi rodinami. Celovečerný film tak nebude postavený na jednej či dvoch hlavných postavách, ale množstve známych hereckých mien.

Slovenská zostava

Priatelia sú rodina, ktorú si sami vyberáme – tak znie motto k pripravovanému filmu V lete ti poviem, ako sa mám, ktorý by sa mal do kín dostať už 2. decembra tohto roka. V hlavných úlohách sa za slovenské obsadenie predstavia Marián Miezga, Ján Koleník, Dominika Morávková či Petra Vajdová, pre ktorú je komédia prvou filmovou príležitosťou. „Hrám postavu premiérovej manželky, ktorá žije v zlatej klietke s tromi deťmi. Páčila sa mi výzva hrať ženu, s ktorou nemám takmer nič spoločné, okrem toho, že je to matka a silná žena,“ prezradila o svojej úlohe Petra Vajdová.      

Petra Vajdová a Jaroslav Plesl Nunez NFE

„Páčil sa mi žáner vzťahovej komédie. Po viacerých drámach to je príjemná zmena,“ dopĺňa Vajdovú kolegyňa Dominika Morávková a dodáva viac o svojej postave: „Rola Broni sa mi páčila aj v tom, že je to štýlová mladá mama, vždy zaneprázdnená a tak trochu nezapadá do partie manželových kamarátov, pretože je výrazne mladšia.“

Okrem Vajdovej a Morávkovej ženské obsadenie zo Slovenska dopĺňajú aj Anna Šišková a Soňa Norisová.  

Dominika Morávková a Dana Rogoz Nunez NFE

České obsadenie

Ďalšie silné herecké mená v pripravovanej evitovke dopĺňajú českí herci Ondřej Sokol, Martin Hofmann, Jaroslav Plesl a za nežnejšie pohlavie sú to Simona Babčáková a Tereza Kostková, ktorá sa tešila z príležitosti zahrať si na Slovensku. V Bratislave som mala svoju veľkú premiéru. V slovenskom filme som totiž ešte nikdy nehrala. Náš vzťah zo Slovenskom sa tým pádom výrazne prehlbuje, už sem nejazdím iba z rodinných dôvodov, ale aj pracovne,“ vysvetlila Kostková, ktorej manželom je slovenský režisér Jakub Nvota.

Andreea Vasile, Tereza Kostková, Dana Rogoz, Soňa Norisová Nunez NFE

Rumunské hviezdy

Film vznikal v koprodukcii troch krajín, okrem spomínaného Slovenska a Česka to bolo i  Rumunsko. Aj v predchádzajúcich kinohitoch na motívy Evitiných kníh sa objavili herci zo zahraničia, ktorí sú pre naše publikum menej známe. „Všetko alebo nič bolo v spolupráci s poľským trhom, Príliš osobná známosť zas s Chorvátmi a Srbmi. Tento model sa nám veľmi osvedčil a slovenskí diváci ocenili neopozerané tváre,“ vysvetľuje producentka filmu Oľga Núñezová zo spoločnosti Nunez NFE a zároveň dodáva: Ženské hrdinky sme doteraz vždy stavali na osobnostiach známych nášmu publiku a mužských hercov sme mali zo zahraničia. Tentokrát prinesieme z cudziny ženy herečky.“ 

Tými sú Andreea Vasile, ktorá si zahrá po boku Ondřeja Sokola a Jána Koleníka, a druhou rumunskou hviezdou je Dana Rogoz, filmová partnerka Martina Hofmanna.

Zábery hviezdneho hereckého obsadenia z pripravovaného filmu V lete ti poviem, ako sa mám nájdete aj v našej fotogalérii.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok