Skončí v decembri výluka NHL?

SITA, TA3
7.11.2012 13:44

Vedenia hokejovej NHL a hráčskych odborov NHLPA sa v utorok vrátili za rokovací stôl a absolvovali sedemhodinový maratón rozhovorov o novej kolektívnej zmluve.

Obe strany chcú čo najskôr ukončiť súčasnú výluku v NHL, ktorej zatiaľ padli za obeť všetky zápasy od 11. októbra do 1. decembra plus novoročný duel Winter Classic v Detroite. Sedemhodinová schôdzka vyvolala u všetkých nádej, že v decembri sa skrátená sezóna NHL predsa len začne. NHL i NHLPA sa navyše vzácne zhodli, že nebudú o záveroch schôdzky informovať. Išlo o ich prvé stretnutie od 18. októbra. Výluka v NHL sa oficiálne začala 15. septembra.

Účastníci utorňajšej schôdzky sa zišli na utajenom mieste. V pokoji si chceli prebrať jednotlivé body, v ktorých sa nezhodujú. O čom presne hovorili však nie je známe. "Keďže máme v stredu naplánované ďalšie stretnutie, liga nebude hovoriť detaily diskusií až do ich uzavretia," uviedol v nočnom stanovisku zástupca komisára NHL Bill Daly. "Tešíme sa z toho, že sme začali rokovať a budeme sa rozprávať až dovtedy, kým nenájdeme zhodu a neuzavrieme dohodu," napísal v ďalšom stanovisku výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr. Na schôdzke sa mal zúčastniť spoločne s ďalšími dvanástimi hokejistami aj Sidney Crosby z Pittsburghu, vedenie ligy reprezentovali aj niekoľkí majitelia klubov.

Fanúšikovia i vedenie ligy sa teraz s nádejou pozerajú na termín 1. december, keď by sa mohla začať skrátená sezóna. Ak novú kolektívnu zmluvu ratifikujú, tímy by potrebovali aspoň týždeň na tréningové kempy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok