Poprad vo východniarskom derby porazil Košice

TA3, SITA
6.11.2012 23:07

V dohrávke 11. kola hokejovej extraligy vyhral Poprad v Košiciach 3:2 a v tabuľke poskočil na 6. miesto. Vicemajster tak po zaváhaní na ľade poslednej Žiliny, kde nestrelil ani gól, zaznamenal druhú prehru v rade

Poprad vo východniarskom derby porazil Košice
SITA

HC Košice - HK Poprad 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Gól: 24. R. Jenčík (Spilar, Šeda), 29. Richard Huna (Svitana, Róbert Huna) - 17. Hvila (Vandas, Klouda), 28. R. Tomas (D. Buc, M. Šterbák), 33. R. Tomas (D. Buc)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše Nikkilä (Poprad) 10 min nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - M. Gajan, Tornay, 3866 divákov

Zostavy:

Košice: Hylák - Michal Novák, Šeda, Deyl, M. Macejko, Matúš Chovan, M. Takáč - Spilar, Marek Slovák, R. Jenčík - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Š. Novotný, T. Marcinko, Jokel - Marcel Haščák, Mlynarovič, Pašek
Poprad: Nikkilä - M. Šterbák, J. Špelda, Kovačevič, D. Kramár, M. Kurali, Pentikäinen - Vandas, Klouda, Hvila - D. Buc, Koskinen, R. Tomas - Matúš Paločko, S. Takáč, Sabolič - Gápa, Homa, Gríger

Ideálnu príležitosť dostať sa do vedenia vo východniarskom derby mali Popradčania už v 2. min, lenže Roman Tomas osamotený ani natrikrát neprekonal Hyláka. V polovici prevej tretiny v presilovke minul hosťujúcu bránku spomedzi kruhov Šeda. V 16. min zneškodnil Hylák sťahovaču Vandasa. Na začiatku 17. min sa "kamzíci" tešili, už po trinástich sekundách využili presilovku, keď na konci peknej akcie bol Hvila.

V 23. min mieril bekhendom tesne vedľa Hasčák. O minútu neskôr Košičania vyrovnali, keď Jenčík v presilovke chladnokrvne zakončil svoj nájazd. Poprad dostal na koňa v 27. min Roman Tomas, ktorý bol pred bránkou nepokrytý. Domáci v 29. min vymazali jednogólove manko, hoci gól Richarda Hunu musel odobriť videorozhodca. Po tretíkrát v stretnutí sa Poprad dostal do vedenia v 33. min. Individuálnu akciu zakončil Roman Tomas.

V tretej tretine domáci zvýšili aktivitu, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 58. min mohli inkasovať, strelu Paločka zastavila žŕdka. Košice nevyužili ani power-play, počas ktorej mohli takisto inkasovať, no opäť im pomohla žŕdka.

Hlasy:

Radim Rulík (tréner Košíc): "Prvú tretinu sme začali ospalo. Nemali sme potrebné nasadenie. Od druhej tretiny sme sa zlepšili. Zaslúžili sme si vyrovnať. Vrátili sme sa do zápasu. V treťom dejstve tam bola z našej strany veľká snaha, aby sme domáci zápas neprehrali, ale z toho tlaku sme gól nevyťažili."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Nakoľko nám chýbali štyria hráči základnej zostavy - Suchý, Jáchym, Balán a Rapáč, prišli sme do Košíc s určitými taktickými zámermi. Vedeli sme aj o tom, že domácim chýbajú kľúčoví obrancovia. Z pohľadu taktiky boli tieto dva momenty rozhodujúce. Snažili sme sa eliminovať útočnú silu Košíc, ktorá je veľká. Dokázali sme to dobrým bránením stredného pásma. Dostali sme sa dvakrát do vedenia, ale domáci dvakrát vyrovnali. My sme však dokázali streliť tretí gól a vďaka dobrej defenzíve sme zápas doviedli do víťazného konca."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok