V semifinále SC sa predstavia Košice, Slovan, Trnava a Žilina

SITA, TA3
6.11.2012 20:44

V semifinále slovenskej pohárovej futbalovej súťaže v sezóne 2012/2013 Slovnaft Cupe sa predstavia MFK Košice, ŠK Slovan Bratislava, FC Spartak Trnava a MŠK Žilina.

V semifinále SC sa predstavia Košice, Slovan, Trnava a Žilina
TA3

O postupujúcich rozhodli utorňajšie odvetné duely štvrťfinále, v ktorých najprv Košičania síce podľahli Myjavčanom na ich pôde 1:3, ale strelený gól zo súperovho ihriska ich posunul do ďalšej fázy súťaže.

Rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas Ružomberka so Slovanom Bratislava a opäť zohral úlohu vyšší počet strelených gólov na súperovej pôde. "Belasí" mali z prvého stretnutia náskok 2:0 a kvalifikovali sa do semifinále.

Medzi najlepšie štyri tímy sa prebojoval aj Spartak Trnava. Zverenci Pavla Hoftycha zvíťazili doma nad Banskobystričanmi 3:1, čo ich po predchádzajúcom neúspechu u súpera (1:2) posunulo ďalej.

Kvarteto semifinalistov skompletizoval MŠK Žilina. "Šošoni" však postúpili až zvládnutým penaltovým rozstrelom, v ktorom doma zdolali Seničanov. Oba ich vzájomné zápasy sa skončili víťazstvami hostí 2:1.

Semifinále Slovnaft Cupu je na programe až na jar budúceho roka v dňoch 9. 4. (prvé duely), resp. 16. 4. (odvety) a súboj o celkový triumf sa odohrá 1. mája 2013 v dosiaľ neurčenom dejisku. Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú futbalisti MŠK Žilina, ktorí 8. mája 2012 zdolali na trávniku v Bardejove v dramatickom dueli hráčov Senice 3:2 po predĺžení. Víťaz Slovnaft Cupu 2012/2013 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014. 


Súhrn výsledkov utorňajších odvetných stretnutí štvrťfinále futbalového Slovnaft Cupu 2012/2013:


Spartak Myjava - MFK Košice 3:1 (2:1) - prvý zápas 0:2, do semifinále postúpil MFK Košice
Góly: 2. Z. Harsányi (z pok. kopu), 8. Černáček, 90. L. Šebek - 10. Bašista, ŽK: 19. Siva, 38. L. Šebek, 43. D. Kvasnica, 61. T. Mrva - 29. Viazanko, 43. Sekulič, rozhodovali: Horváth - Sluk, Hrdlička, 500 divákov 
Zostavy:
Myjava: Šulla - D. Kvasnica (70. Sládek), Černáček, Peter Majerník, Siva (46. T. Mrva) - J. Petráš (60. M. Dian), Marček, Bruško, L. Šebek - Z. Harsányi, Jastráb 
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, K. Kuzma (70. Bukata) - Viazanko (83. Karaš), U. Matič, Hovančík - Škutka (55. K. Diaby)

Úvod zápasu sa niesol v znamení gólových hodov. Už v 2. min skóroval z pokutového kopu domáci útočník Zoltán Harsányi. V 8. min zahrávali Myjavčania rohový kop, lopta prešla na stopéra Černáčka a bolo 2:0. V tej chvíli "zmazali" hráči Spartaka manko z prvého zápasu na východe Slovenska. Košická gólová odpoveď však prišla hneď vzápätí takisto po rohu, na ktorý si nabehol v 10. min obranca Bašista a rozvlnil sieť - 2:1. Potom sa hra odvíjala väčšinou medzi šestnástkami. Hostia pohrozili v 26. min: brankár Šulla bol už prekonaný, ale Kvasnica zachránil. "Kopaničiari" zavarili obrane MFK v 33. min, Jastráb však neprekonal Tofiloského.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie Košičania. Kanonier Škutka sa ocitol v dvoch príležitostiach, no neskóroval. Hra bola následne často kúskovaná, čo viac vyhovovalo hosťom. Futbalisti Myjavy sa snažili aspoň nakopávanými loptami dosiahnuť tretí gól. To sa im podarilo v 90. min Šebekom. Na vytúžený štvrtý postupový presný zásah však už domácim nezostal čas, do jarného semifinále postúpili Košice. 


MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 3:1 (1:1), prvý zápas 0:2, do semifinále postúpil Slovan

Góly: 71. a 90. Lovás, 24. Serečin - 34. K. Mészáros, ŽK: 47. Ondrek, 72. Ďubek - 26. Kolčák, 73. Grendel, rozhodovali: Leško - Brendza, Jenčura, 1042 divákov 
Zostavy:
Ružomberok: L. Zich - Ondrek, Práznovský, Greššák, M. Nosek (46. M. Jurkemik) - M. Nagy - L. Lupták, Serečin, Ďubek, Ivan Kotora (11. Almaský) - Mulumba Mukendi (65. Lovás) 
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, M. Kopic - Milinkovič (89. D. Hudák), Grendel, Kopúnek, I. Žofčák - Szarka (33. K. Mészáros), Halenár (75. P. Sabo)

V 11. min utešenú strelu Luptáka vytlačil brankár Slovana na roh. V 23. min podnikol Lupták dlhé sólo stredom ihriska, na hranici veľkého vápna prihral Ďubekovi, nasledoval center na Almaského, ktorý sa neulakomil a ponúkol gól Serečinovi - 1:0. V 34. min sa nakopnutá lopta za domácu obranu odrazila od Práznovského k voľnému Mészárosovi, ktorý svoj prvý kontakt s loptou zužitkoval na vyrovnávajúci gól.

Krátko po zmene strán mal dobrú príležitosť Serečin a po ňom aj Mukendi, skóre sa však nezmenilo. Potom sa istý čas hralo v réžii hostí, strelu Mészárosa z diaľky domáci gólman Zich len s námahou vyrazil. V 71. min strela striedajúceho Lovása prekvapila všetkých i Kováča - 2:1. V 88. min trafil Práznovský brvno bránky "belasých". V záverečnej minúte zvýšil Lovás na konečných 3:1, domácim to však nestačilo na vytúžený postup, keďže v prvom zápase prehrali 0:2. 


FC Spartak Trnava - FK Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:0) - prvý zápas 1:2, do semifinále postúpila Trnava

Góly: 8. P. Čarnota, 45. Vlasko, 88. Schranz - 54. Brašeň, ŽK: 41. Pavelka, 52. P. Čarnota - 17. T. Hučko, rozhodovali: Chmura - Ádám, Kubačka, 2278 divákov 
Zostavy:
Trnava: Rusov - Habánek, Janečka, Čvirik, E. Sabo - Karhan - M. Vyskočil (75. Ciprys), P. Čarnota, Vlasko (90. Gross), Schranz - Pavelka (87. Tomaček) 
Banská Bystrica: T. Belic - M. Turňa, Poljovka, Chrappan, T. Hučko (46. Marek Hlinka) - Gyömbér - Brašeň, Považanec, M. Pančík ml. (63. Ferenčík) - Sachňuk, Slančík (85. Savič)

Už v 8. min pekná kombinácia domácich slávila prvý úspech, keď Vyskočil uvoľnil presnou prihrávkou nabiehajúceho Čarnotu, a ten delovkou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Belicovej bránky - 1:0. V 22. min sa osmelili hostia, keď Sachňuk z osemnástich metrov vyprášil rukavice gólmana Rusova. V záverečnej minúte prvého dejstva zbehol za obranu hostí Vlasko a prízemnou krížnou strelou k ľavej žrdi zvýšil na 2:0.

Po polčasovej prestávke hostia znížili, keď Pančíkov center z ľavej strany našiel voľného Slančika, jeho hlavičku Rusov vyrazil, ale na dorážku Brašeňa už nestačil. V 59. min Vyskočil trafil brvno. O deväť minút neskôr striedajúci Ferenčík vo vyloženej šanci tiež "pohladil" hornú žrď. V 88. min tvrdú strelu Vlaska vyrazil Belic pred dobiehajúceho Schranza a ten bez problémov loptu zasunul do prázdnej bránky a spečatil víťazstvo a postup Trnavy do semifinále. 

MŠK Žilina - FK Senica 1:2 (1:2), na strely zo značky pokutového kopu 4:2, prvý zápas 2:1, do semifinále postúpila Žilina
Góly: 12. M. Ceesay, rozhodujúci pok. kop premenil S. Angelovič - 25. Blackburn, 41. M. Babic, ŽK: 40. Štepanovský, 58. Blackburn, 71. P. Pavlík (všetci Senica), rozhodovali: Trutz - Benko, Bednár, 1037 divákov 
Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Pečovský, Ricardo Nunes - Škriniar, Gergel - Barčík (81. J. Mihalík), Paur (46. Lupčo), Pich - M. Ceesay 
Senica: Švenger - Krajčík, P. Pavlík, Brabec, Wijlaars (50. Kalabiška) - J. Križko - Štepanovský, M. Babic (84. Jaroslav Černý), M. Ďurica, Blackburn (86. Varadi) - Diarrassouba

Domáci využili jednu zo svojich prvých šancí a už v 12. min sa ujali vedenia. Na Paurov center si pekne nabehol Ceesay a otvoril skóre. Ofenzívne hrajúci Seničania vyrovnali v 25. min, hlavou presne trafil Blackburn. Oba tímy mali potom niekoľko veľkých šancí na skórovanie. Ešte pred polčasovou prestávkou pridali druhý gól hostia, Babic dobre čítal hru pred bránkou a usmernil loptu za Dúbravkov chrbát.

Aj v druhom dejstve sa hralo z jednej strany na druhú s množstvom kombinácií a príležitostí na oboch stranách. V 68. min trafil Pich v čistej šanci ľavú žrď senickej bránky. Veľkú príležitosť mali Žilinčania aj v 79. min, keď po rohu nebezpečne hlavičkoval stopér Piaček.

O postupujúcom sa rozhodovalo až v penaltovom rozstrele. M. Ďurica minul v prvej sérii bránku, Dúbravka chytil v tretej sérii Černého strelu, domáci nezaváhali ani raz, pričom rozhodujúcu penaltu premenil S. Angelovič, do semifinále Slovnaft Cupu postúpila Žilina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok