V košickej nemocnici je viac ako 60 pacientov s covidom, ôsmi sú v kritickom stave

TA3 TASR
28.9.2021 22:29

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice je v súčasnosti hospitalizovaných 62 pacientov s ochorením COVID-19, z toho sú ôsmi v kritickom stave napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Ďalších 16 pacientov vo vážnom stave potrebuje neinvazívnu ventiláciu, tzv. vyskoprietokový kyslík.

úmrtia nemocnica lôžko choroba 1140px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

Povedala to hovorkyňa nemocnice Monika Krišková s tým, že 90 percent hospitalizovaných nie je očkovaných. Od začiatku septembra podľa nej zaznamenávajú aj nárast úmrtí pacientov s ochorením COVID-19. UNLP má aktuálne 81 reprofilizovaných lôžok, obsadenosť predstavuje 77 percent. Pacienti s ochorením COVID-19 sú hospitalizovaní na Klinike infektológie a cestovnej medicíny, Klinike pneumológie a ftizeológie a tiež na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.  

„Veľmi pozorne vyhodnocujeme rastúce počty pacientov a len čo si to situácia bude vyžadovať, pristúpime k ďalšej reprofilizácii oddelení a reorganizácii práce zdravotníkov,“ povedala hovorkyňa s tým, že v súčasnosti sú kapacity nemocnice dostatočné. K reprofilizácii počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu budú podľa Kriškovej pristupovať podobne ako počas druhej vlny.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok