Kozie mlieko je elixír mladosti. Urobte si s ním kúpeľ ako Kleopatra

TA3/zm
28.9.2021 16:00

Účinky mlieka na naše zdravie sú diskutabilná téma. Našťastie, pri dopade na krásu niet pochýb o tom, že živočíšne mlieka majú výborné výsledky. Jedným z nich je aj kozie, ktoré používala už Kleopatra.

Kozie mlieko je elixír mladosti. Urobte si s ním kúpeľ ako Kleopatra
Pexels/Ann Nekr

Živočíšne mlieko je v dobe potravinových intolerancií zatracovanou ingredienciou a podľa posledných štatistík má s jeho trávením problém už viac ako 8 percent populácie. Pri kozmetike však toto číslo neplatí a stále je viac žien, ktorým táto ingrediencia pri aplikácii na pokožku pomáha.

Minerálne soli, vápnik, horčík , ale aj draslík či fosfor. To všetko a ešte viac obsahuje kozie mlieko bohaté tiež na vitamíny od A po E.

Kleopatrin recept

Niet divu, že popri všetkých benefitoch, ktoré kozie mlieko má, to bol už v časoch starého Egypta recept na krásu slávnej Kleopatry. Vďaka prírodným tukom veľmi priaznivo pôsobí na pokožku a vlasy a najjednoduchšie je urobiť to ako slávna panovníčka, naliať si kozie mlieko priamo do kúpeľa.

Jej očistný rituál je podložený aj medicínsky. Kozie mlieko rieši rôzne kožné problémy od klasického akné až po ekzémy a má silné antibakteriálne účinky.

Napustiť si môžete plnú vaňu, ale postačí aj kúpeľ s kozím mliekom len pre nohy. Najmä na tomto mieste často trpíme suchou a popraskanou kožou, ktorej táto prírodná ingrediencia dokáže pomôcť.

Kúra na vlasy

Podobne ako si kozie mlieko dokáže poradiť so suchou pokožkou, blahodarne pôsobí aj na suché, poškodené a namáhané vlasy. Stačí ním len raz za čas vlasy prepláchnuť a všetky zložky sa dostanú do štruktúry vlasov.  

Kozia kozmetika

Z hľadiska kozmetiky sa kozie mlieko používa ako veľmi častá ingrediencia telových produktov kvôli koenzýmu Q10, ktorý pokožku regeneruje a uľavuje napnutiu či svrbeniu. Je to tiež súčasť anti- age kozmetiky, keďže mierni prejavy starnutia pleti a stabilizuje pH pokožky, ktoré má kozie mlieko podobné s ľudským. Výhodou je, že túto zložku dobre znášajú aj dámy s alergiami a veľmi citlivou pleťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok