Prezidentka podľa Kollára povedala jasne, že treba robiť zmeny

TA3 TASR
28.9.2021 14:04

Adresátom výzvy prezidentky Zuzany Čaputovej na spoluprácu bola celá koalícia. Povedal to predseda národnej rady a Sme rodina Boris Kollár s tým, že adresátom bol aj on. Prejav považuje za vyvážený. Prezidentka podľa neho povedala jasne, že treba robiť zmeny, no nemôže to byť unáhlené. Ocenil tiež, že zhodnotila situáciu, že očakáva boj proti korupcii, ale musí sa to diať zákonným spôsobom.

Prezidentka podľa Kollára povedala jasne, že treba robiť zmeny
TASR/Pavel Neubauer

"Myslím si, že adresátom tejto výzvy som ja, ale aj celá koalícia," povedal Kollár novinárom s tým, že si z prejavu berie to, čo si mal vziať. "Každý musíme niečo preto urobiť," skonštatoval s tým, že v koalícii budú rokovať.

Kollár súhlasí, že verejnosť je sklamaná. "Spoločnosť okrem očisty očakávala, že sa bude mať lepšie, že sa bude na ňu myslieť aj v sociálnej sfére," skonštatoval predseda NR SR. "Keď sa porušuje zákon, nadužíva sa zákon, a keď si niekto povie, že účel svätí prostriedky, v právnom štáte to tak nemôže fungovať. A potom nastáva skepsa, to je pochopiteľné," skonštatoval.

Uznal tiež, že politická kultúra na Slovensku nie je na úrovni vyspelých demokracií. Poukázal na tvrdšie údery, silnejšie slová a niekedy aj ´podpásové´ kroky. "Každý by si mal vstúpiť do svedomia, aj ja," dodal. Prezidentka v utorok dopoludnia vystúpila v pléne Národnej rady SR so správou o stave republiky. Udialo sa tak druhýkrát od jej nástupu do funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok