Z pojednávania s Ághom vylúčili verejnosť. Na súde mali čítať správu SIS

TA3 TASR
28.9.2021 13:35

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v procese so Štefanom Ághom v kauze televíznych zmeniek TV Markíza pripustil posledný dôkaz obhajoby, utajované listinné dôkazy. Počas ich čítania v utorok druhý raz vylúčil z pojednávania verejnosť.

Z pojednávania s Ághom vylúčili verejnosť. Na súde mali čítať správu SIS
TASR/Jakub Kotian

Má ísť o správu Slovenskej informačnej služby, ktorá má podľa obžalovaného potvrdiť, že tajná služba mala vedomosť o existencii zmeniek. Takýto utajený dôkaz obhajoba avizovala v lete tohto roku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta kategoricky odmietol tento dôkaz.

"Správa, ktorú sme si vypočuli v utajenom režime dopoludnia, je jednoznačná. Všetko, čo je nad rámec tejto správy, je pamflet a rovnako sfalšované. S najväčšou pravdepodobnosťou to bolo vyrobené dodatočne. Navrhujem zamietnuť takýto dôkaz," zdôraznil. Rovnaký názor zastávajú právni zástupcovia televízie. "Pôjde o vyfabrikovaný dôkaz, ktorý má slúžiť obhajobe," zdôraznil advokát Tomáš Kamenec.

Predpoludním predseda senátu rovnako vylúčil z časti pojednávania verejnosť, keďže listinný dôkaz obsahoval utajované skutočnosti. Tento dôkaz predložil zase prokurátor Šanta. Súd si predtým vypočul posledný obrazovo-zvukový záznam. Išlo o televízne správy TV Markíza z roku 1998. V nich nebohý advokát Ernest Valko odmietol, že by spolupracoval a zastupoval podnikateľa Mariana Kočnera. Pripustil, že zastupoval v minulosti bývalú spolumajiteľku televízie Sylviu Klaus-Volzovú a potom jej vypovedal plnú moc. Valko sa vyjadroval k možným exekúciám smerom k TV Markíza a k vlastníckym právam. Proces so Štefanom Ághom je naplánovaný aj na stredu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok