Nastavila zrkadlo poslancom. SaS súhlasí s prezidentkou, že krajina potrebuje stabilitu

TA3 TASR
28.9.2021 13:03

Strana SaS sa stotožňuje s názorom prezidentky Zuzany Čaputovej, že Slovensko potrebuje stabilitu a jednotné vedenie. Hlava štátu podľa SaS oprávnene kritizovala, že pandémia postihla tých najzraniteľnejších. Na tlačovej konferencii to uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová s tým, že strana sa snaží jednotu dodávať.

Nastavila zrkadlo poslancom. SaS súhlasí s prezidentkou, že krajina potrebuje stabilitu
TASR/Pavel Neubauer

Správa bola podľa SaS vyvážená, nastavila kritické zrkadlo nielen vláde, ale aj poslancom. "Netýka sa to len hrubosti, vulgarizácie politiky, ale zastavila sa aj pri konaní politikov počas pandémie," skonštatovala Zemanová.

Šéfka klubu SaS pripomenula koaličným partnerom, že vo voľbách prevzali zodpovednosť za vedenie štátu. "Kríza zvyšuje tlak na nás všetkých a bez porozumenia to nedokážeme. Spory prehlbujú sklamanie vo verejnosti," povedala s tým, že osobné spory nesmú ísť nad záujem spoločnosti.

SaS súhlasí s názorom, že očkovanie je najefektívnejšia cesta na vyrovnanie sa s pandémiou. Zemanová je vďačná, že prezidentka otvorila aj témy ochrany životného prostredia, ochrany biodiverzity či odstraňovania environmentálnych záťaží.

"Vnímame z jej prejavu silný apel ohľadom vyšetrovania korupčných káuz, že vo verejnej službe nesmú byť ľudia, ktorí svoju moc neunesú, alebo ju zneužívajú vo svoj prospech," dodala Zemanová.

Prezidentka v utorok dopoludnia vystúpila v pléne Národnej rady SR so správou o stave republiky. Udialo sa tak druhýkrát od jej nástupu do funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok