Pri explózii v obytnom dome sa zranilo viac ako 20 ľudí, príčinou mohla byť výbušnina

TA3 TASR
28.9.2021 09:21

Viac ako 20 ľudí utrpelo v utorok ráno zranenia pri silnom výbuchu a následnom požiari v obytnom dome vo švédskom meste Göteborg. Príčina explózie nebola bezprostredne známa a polícia údajne vyšetruje viacero možných hypotéz vrátane možnej explózie bližšie nešpecifikovaného výbušného zariadenia.

Podľa švédskej tlačovej agentúry TT došlo k výbuchu krátko pred piatou hodinou ráno vo štvrti Annedal v centre Göteborgu, píše agentúra AP.            

Policajný hovorca Thomas Fuxborg na tlačovej konferencii podľa agentúry Reuters uviedol, že výbuch podľa vyšetrovateľov zrejme nebol spôsobený prirodzenými príčinami. Čo konkrétne mohlo výbuch spôsobiť, neuviedol. Švédske médiá informovali, že medzi preverovanými hypotézami sú výbuch plynu alebo výbušné zariadenie umiestnené pri vstupe do objektu.

Evakuovali ľudí z budovy aj z okolia

Záchranári evakuovali z budovy a jej okolia stovky ľudí. Niektorých museli z horiaceho domu dostať cez okná za pomoci rebríkov. Hasičom sa požiar zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu, píše Reuters.

Podľa švédskych médií vrátane verejnoprávnej televízie SVT previezli do nemocnice 23 ľudí, z ktorých väčšina utrpela iba ľahšie zranenia, píše agentúra DPA. Tri ženy a jeden muž utrpeli podľa agentúry Reuters ťažké zranenia. Podľa denníka Göteborgs-Posten majú ťažko zranené ženy viac ako 60 rokov.

Polícia uviedla, že už začala predbežné vyšetrovanie celého incidentu, ale zatiaľ nemá žiadne informácie o prípadných podozrivých osobách, ktoré by výbuch mohli zaviniť. Únik plynu ako možnú príčinu výbuchu však už polícia podľa agentúry Reuters vylúčila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok