Poslanci rokujú na mimoriadnej schôdzi o zvyšovaní cien energií, ktorú inicioval Smer-SD

TA3
28.9.2021 07:42

Poslancov národnej rady čaká rokovanie o viacerých návrhoch zákonov aj ďalšia mimoriadna schôdza, ktorú iniciovala opozícia.

Pre ženu, ktorá zvažuje podanie žiadosti o umelé ukončenie tehotenstva, by sa mali vytvoriť podporné opatrenia. Dosiahnuť to chcú poslanci OĽANO a Sme rodina v zákone o pomoci tehotným ženám. Touto právnou normou plénum odštartovalo siedmy rokovací deň 40. schôdze Národnej rady SR.

Parlament mal v úvode dňa rokovať o bodoch z dielne podpredsedu vlády Štefana Holého a ministra dopravy Andreja Doležala. Obaja sa však ospravedlnili, rokovať o týchto bodoch sa tak bude inokedy.

Plénum v utorok o 11.00 h čaká aj vystúpenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorá vystúpi so správou o stave republiky. Popoludní by sa mala uskutočniť mimoriadna schôdza k zvyšujúcim sa cenám energií, ktorú inicioval opozičný Smer-SD.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš a vicepremiérka Veronika Remišová v pondelok 27. septembra uviedli, že v otvorení mimoriadnej schôdzi problém nevidia. Predseda parlamentu Boris Kollár má avízo, že SaS chce otvoriť mimoriadnu schôdzu. Je podľa neho správne baviť sa na tému zvyšovania cien energií, pretože ľudí to zaujíma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok