Strašidelne dobrý Halloween! S nami si ho cez jesenné prázdniny užijete ešte viac

CK Satur/PR
27.9.2021 10:48

Vraj, že zimomriavky hrôzy a zábava nejdú dokopy? Naopak! Aj keď to vyzerá na nečakané spojenie, verte či nie, môže byť dokonca prospešné. Vedeli ste, že troška strachu vylepšuje náladu, zvyšuje energiu a ešte aj podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu? To sú hneď tri silné dôvody, prečo sa tešiť na Halloween a poriadne si ho užiť. Poradíme, ako na to.

Strašidelne dobrý Halloween! S nami si ho cez jesenné prázdniny užijete ešte viac
shutterstock.com

Najstrašidelnejší „sviatok“ má síce svoje korene ďalej od stredoeurópskeho zemepisného pásma, ale to mu vôbec nebráni udomácňovať sa už aj tu, na Slovensku. Stačí sa na prelome októbra a novembra prejsť po ulici a pri rátaní dekorovaných tekvíc zistíte, že Halloween je u nás ako doma. Veď kto by sa rád nebál, keď ide o príjemný, bezpečný druh strachu, pri ktorom hrozí nanajvýš tak záchvat smiechu?

Sviatok plný smiechu. shutterstock.com

Dokonalé načasovanie

Načasovanie Halloweenu ani nemôže byť príhodnejšie – sychravé dni, opadané stromy vytvárajúce strašidelné siluety, plazivé ranné hmly či skoré podvečerné stmievanie, to všetko praje navodzovaniu autenticky hororovej atmosféry aj bez špeciálnych efektov, lebo príroda si ich vytvorí sama. Čo je však najlepšie, halloweenska párty sa v kalendári križuje s jesennými prázdninami, škoda nevyužiť to!

Preto sa CK SATUR rozhodla priniesť vám to najlepšie z oboch – prázdninové leňošenie aj akčné aktivity v strašidelnom štýle – vo vybraných hoteloch a penziónoch po celom Slovensku a s neodolateľnou ponukou: s polpenziou v cene a s 2 deťmi až do 13 rokov úplne zadarmo.

Zatiaľ čo si rodičia odpočinú pri wellness procedúrach alebo vyvetrajú hlavu aktívne pri športe, pre najmenších hostí je pripravená do prasknutia plná nádielka, nielen halloweenskych, súťaží a prekvapení. Je sa na čo tešiť, pretože keď má program pod palcom skúsený animačný tím rodinného klubu Planet Fun, vždy je to garancia prvotriednej dovolenkovej zábavy.

Tak ako, už ste si vybrali, kde budete tráviť tohtoročný Halloween? Aby vám čakanie na vašu bezstarostnú rodinnú dovolenku s CK SATUR ubehlo rýchlejšie, tu je ešte zopár tipov a zaujímavostí, ktoré vás dostanú do halloweenskej nálady hneď teraz.

Pravá halloweenska nálada. shutterstock.com

Strašenie je strašne zdravé

Nebojte sa báť! Takzvaný bezpečný strach prichádza s celou škálou zdravotných benefitov. Nielenže sa pri ňom uvoľňuje adrenalín a zásobuje telo prívalom energie, ale pri strach vzbudzujúcich situáciách, napríklad pri sledovaní hororového filmu či rýchlej jazde na horskej dráhe, prudko stúpa produkcia hormónov šťastia. Tento koktail dopamínu, oxytocínu, serotonínu a endorfínov spôsobuje, že aj keď sa bojíme, sme „opití“ radosťou.

„Buu!“ pre budovanie imunity

Strach má blahodarný vplyv aj na budovanie imunity, a tej nie je v čase jesenných viróz nikdy dosť. Pokus britských výskumníkov z Univerzity Coventry priniesol zaujímavé zistenie, že u fanúšikov hororového žánru dochádza bezprostredne po sledovaní filmu k dočasnému zvýšeniu obranyschopnosti tela. Potvrdili to ich krvné testy, ktoré zaznamenali zvýšenú hladinu bielych krviniek, považovaných za imunitných agentov.

Ultimátne halloweenske menu

Halloween je perfektná príležitosť predviesť vaše hostiteľské zručnosti a ohúriť efektnými jedlými dekoráciami. Vyskúšajte naše tipy, ktoré nielenže vyzerajú neprehliadnuteľne na tácke a v pohári, ale sú zároveň lahodné, super jednoduché a plné vitamínov!

Strašidelné menu. Strašidelné menu.

Banánoví duchovia & jablkoví kyklopovia

Na výrobu chutných ovocných oblúd budete potrebovať banány, jablká, arašidové maslo, olúpané arašidy, penové cukríky, čokoládovú nátierku a drevené špáradlá. Banánových duchov vytvoríte tak, že prekrojené kúsky ovocia ozdobíte roztierateľnou čokoládou, čím dostanú oči a ústa.

Jablkových kyklopov pripravíte porovnateľne jednoducho. Zelené jablká nakrájajte na väčšie mesiačiky a vykrojte z nich časť, ktorá bude suplovať rozďavené čeľuste. Vnútro natrite arašidovým maslom a poukladajte doň „zuby“ z olúpaných arašidov. Ako oko poslúži penový cukrík nastoknutý na špáradle. Zreničkou môže byť kvapka čokoládovej nátierky.

Koktail Krvavé oči

Biele plody liči pripomínajú očné buľvy, čo z nich robí ideálnu dekoráciu tohto dekadentného halloweenskeho drinku. Popri spomínanom exotickom ovocí naň budete potrebovať brusnicový džús, pár kociek ľadu, bobule čučoriedok a ozdobné kovové špáradlo. Do stredu liči vtlačte čučoriedku, napichnite ovocie na špáradlo a naaranžujte na okraj pohára, v ktorom je naliaty brusnicový džús s ľadom. Sladký nealko nápoj možno upraviť aj na verziu pre dospelých pridaním šotu kvalitnej vodky.

Lahodný i keď trochu strašidelný koktail. shutterstock.com

Strach má odtučňovací efekt

Ak chudnete, treba prehodnotiť výber motivačných obrázkov na oblepenie dverí chladničky. Namiesto osobností fitnes scény skúste niečo netradičnejšie, trebárs „hrdinov“ z Nočnej mory z Elm street, Mikea Myersa z Halloweenu, prípadne klauna Pennywisea z filmu To. Naháňajú hrôzu, a to je presne to, čo potrebujete. Strach je totiž okrem iného aj efektívny spaľovač kalórií, keďže zvyšuje tep a bazálny metabolizmus.

V štúdii Westminsterskej univerzity prišli vedci na to, že sledovaním kultových hororov Žiarenie a Exorcista spálili diváci v priemere 113 kalórií, čo je približný ekvivalent polhodinovej ľahkej prechádzky.

Ak aj vy máte chuť zažiť s vašimi deťmi netradičný pobyt, pozrite si tipy CK SATUR, kde môžete tohtoročné jesenné prázdniny zažiť v halloweenskom štýle aj s animátormi Planet fun.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok