Vlasové triky, ktoré vám uberú roky: Bledšia farba, kratší strih a účes s objemom

TA3/zm
27.9.2021 08:00

Upravený účes dokáže s našim vzhľadom divy. S pribúdajúcimi rokmi by ste sa na starostlivosť o vlasy mali zamerať o viac, že vhodne zvolená farba či strih vám dokážu ubrať aj päť až desať rokov! Toto sú triky od kaderníkov.

Vlasové triky, ktoré vám uberú roky: Bledšia farba, kratší strih a účes s objemom
Pexels/RODNAE Productions

Môžete mať dokonalý mejkap a oblečenie, ale ak zanedbáte svoje vlasy, celkový dobrý dojem sa pokazí. Čím sme staršie, tým by sme mali ovládať niekoľko pravidiel, vďaka ktorým môžeme s vhodným účesom vyzerať oveľa mladšie.

Bledšia farba

Všimli ste si, napríklad u hollywodskych herečiek, že čím sú staršie, tým majú bledší a bledší odtieň vlasov? Platí to aj v prípade tmavovlások, ktoré vekom prechádzajú na bledohnedú farbu alebo medové blond tóny, hoci to nie je ich prirodzená farba vlasov.

Jeden z hlavných trikov svetových kaderníkov je, že svetlá farba dodáva mladistvý vzhľad. S uberaním tmavosti to však nie je také jednoduché. Je potrebné robiť to postupne a neprehnať to o viac ako tri odtiene  od prirodzenej farby.

Ak si na takúto radikálnu zmenu netrúfate, divy dokáže aj pár zosvetlených pramienkov.  

Kratší strih

Čím sú ženy staršie, tým viac sa strihajú. Jeden dôvod je kvalita vlasov, ktorá vekom klesá. Druhý dôvod je praktickosť kratšieho strihu. No a tretí, najzásadnejší je, že vďaka dĺžke okolo línie tváre budete vyzerať mladšie. Nehovoríme teda o úplne kratučkých strihoch, tie by vám, naopak, mohli trochu na veku pridať.   

Aká je teda správna dĺžka? Od brady do polovice krku, maximálne však po plecia.

Pridajte objem

V určitom veku by ste sa mali zamerať na vzdušnosť účesu, čo býva problém najmä pre ženy, ktoré majú prirodzene rovné vlasy. O pár rokov menej vám ale budú hádať práve v prípade, že dodáte do vlasov objem, napríklad pomocou vĺn alebo šikovného vrstveného či strapatého strihu.

Vyhnúť by ste sa mali „ulízaným účesom“, ktoré pôsobia prísne, a tým vás robia staršími.

Skvelým tipom na mínus pár rokov je aj ofina, ktorá zamaskuje vrásky na čele.      

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok