Ficove slová o ďalších dôkazoch na Mikulca sú strašením, tvrdí Šeliga

TA3 TASR
26.9.2021 15:27

Slová šéfa Smeru-SD Roberta Fica o tom, že existujú ďalšie "devastačné" dôkazy o nezákonnom konaní ministra vnútra Romana Mikulca, sú podľa podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu strašením. Povedal to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo, pričom dodal, že minister vnútra ho uistil, že žiadne nezákonné veci nespáchal a "o tom, čo sa šušká, nič nevie".

Za ľudí Juraj Šeliga 1140 px
TASR/Pavol Zachar

Podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš v debate reagoval, že už nejde len o "šuškanie", odvoláva sa pritom na vyjadrenia predsedu parlamentu a šéfa Sme rodina Borisa Kollára, že existujú ďalšie dôkazy voči policajtom a prokurátorom a možno i politikom. "Uvidíme, ale už to, čo je známe, potvrdzuje manipuláciu a nezákonnosť pri vyšetrovaní," povedal Tomáš.

Obaja sa vyjadrili aj k náznakom riešení, o ktorých hovoria ministri, zúčastňujúci sa na pracovnej komisii, ktorá má prísť s riešeniami stabilizujúcimi situáciu v bezpečnostných zložkách. 

Kým Šeliga obhajuje úvahy o posilnení Úradu špeciálnej prokuratúry, argumentujúc, že sa nemá posilniť osoba špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ale inštitúcia ako taká, Tomáš vidí ambíciu presadiť si za každú cenu kriminalizáciu opozície. "Nejde o nič iné, len o to, že zistili, že nie je možné len tak niekoho odsúdiť,"  okomentoval kreovanie samotnej pracovnej skupiny i jej zloženie.

Odmieta tiež snahy o legislatívnu úpravu, týkajúcu sa paragrafu 363. "Netreba nič meniť, nechápem, čo je zlé na tom, že sa zruší nezákonné obvinenie," upozornil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok