Fico: Odvolávanie Mikulca bolo o tom, že riadi manipuláciu vyšetrovaní

TA3 TASR
26.9.2021 13:10

Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca bolo o tom, že vie a riadi manipuláciu a nezákonnosť pri vyšetrovaní politicky motivovaných káuz. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Fico: Odvolávanie Mikulca bolo o tom, že riadi manipuláciu vyšetrovaní
TASR/Jakub Kotian

Na manipulovanie pri vyšetrovaniach a nezákonné obvinenia poukázal v diskusii aj predseda poslaneckého klubu Sme rodina a podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský. Fico opakovane vyhlásil, že pri situácii v bezpečnostných zložkách nejde o žiadnu vojnu policajtov. "Súčasná vláda nedokáže riadiť krajinu, nezvláda výzvy súčasného obdobia, preto zúžila svoju agendu na zatváranie nominantov opozície, pri ktorom sa preukázala manipulácia a nezákonnosť. A o tejto manipulácii vie a riadi ju minister vnútra, sám vedený svojím straníckym lídrom," povedal v diskusii líder Smeru. "O tom bolo aj odvolávanie Mikulca," zdôraznil.

Podpredseda Sme rodina vysvetľoval postoj hnutia pri Mikulcovom odvolávaní, že sa zdržali preto, lebo na jednej strane majú výhrady k ministrovi vnútra, no zároveň si ctia koaličné dohody.

Pčolinský priznáva, že dôvody obvinení vyšetrovateľov NAKA a obsahy odposluchov ich rozhovorov sú veľmi závažné a smerujú k trestnej činnosti. "Nemyslím si, že by medializované úseky odposluchov boli vytrhnuté z kontextu," povedal. Nechcel špekulovať, kto môže byť v kauze ešte obvinený, upozornil však na to, že doteraz známy obsah zaberá len malú časť z odposluchov. "Keďže tie odposluchy boli realizované štyri mesiace a toto je časť z nejakých dvoch dní, tak sa pýtame, čo tam ešte bude," povedal. 

Nemyslí si, že manipulácia a nezákonnosť pri vyšetrovaniach je všeobecný jav, zároveň však upozorňuje, že k nezákonným obvineniam nedochádza ojedinele, naopak, hovorí o desiatkach prípadov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok