Putin odvolal ministra obrany Serďukova

TASR
6.11.2012 09:32

Ruský prezident Vladimir Putin odvolal dnes z funkcie ministra obrany Anatolija Serďukova a na uvoľnený post vymenoval bývalého ministra pre mimoriadne situácie Sergeja Šojgu.

Putin odvolal ministra obrany Serďukova
SITA

Putin svoje rozhodnutie oznámil po dnešnom rokovaní so Šojgu, ktoré sa uskutočnilo v prezidentskej podmoskovskej rezidencii v Novo-Ogariove. Ruský prezident uviedol, že odvolaním Serďukova chce zabezpečiť objektívnosť prebiehajúcich vyšetrovaní súvisiacich s činnosťou ministerstva obrany.
Ocenil, že v ruskej armáde sa pod vedením odvolaného ministra podarilo vyriešiť mnohé problémy vrátane pálčivého problému prideľovania bytov dôstojníkom.

Vyjadril nádej, že nový minister bude pokračovať v tendencii dynamického rozvoja ozbrojených síl a zvládne veľkú výzvu, ktorou je prezbrojenie armády a jej modernizácia. Ako pripomínajú ruské zdroje, po civilovi Serďukovovi sa do čela ministerstva obrany znova dostáva vojak - Šojgu má hodnosť generála.

Sojgu do vymenovania do funkcie ministra obrany pôsobil od mája toho roku ako gubernátor Moskovskej oblasti, predtým bol 18 rokov ministrom pre mimoriadne situácie. Predčasné voľby nového gubernátora Moskovskej oblasti sa podľa agentúry RIA Novosti uskutočnia v septembri 2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok