Polícia zadržala Košičana, ktorý je podozrivý zo šírenia poplašnej správy o bombe

TA3 TASR
25.9.2021 15:32

Polícia umiestnila do cely policajného zaistenia 49-ročného Košičana, ktorý je podozrivý zo šírenia poplašnej správy. Súvisí to s piatkovým anonymným nahlásením bomby v obchodnom centre i na železničnej stanici v Košiciach. Existencia nástražného výbušného systému nebola potvrdená, v oboch prípadoch ukončili pyrotechnické prehliadky s negatívnym výsledkom.

Scéna ako z hororu,
Facebook.com/PZ

Telefonický hovor o tom, že vybuchne bomba v OC na Toryskej ulici, prijala polícia na tiesňovej linke pred 16:00 h. Približne o hodinu neskôr mužský hlas telefonoval s tým, že bomba vybuchne na železničnej stanici v Košiciach a hovor rovnako ukončil. „Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky, polícia vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia, a na miesto bol vyslaný aj psovod so služobným psom, špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Z dotknutých objektov, obchodného centra i železničnej stanice, boli evakuované všetky prítomné osoby,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová pre TASR.

Krátko po prijatí druhého oznámenia košickí policajti podozrivého obmedzili na osobnej slobode v košickej mestskej časti Krásna. Po vykonaní prvotných úkonov bol podľa Mésarovej umiestnený do cely policajného zaistenia a v súčasnosti vykonávajú potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre pokračujúci trestný čin šírenia poplašnej správy, trestná sadzba sa pohybuje v rozsahu od jedného do piatich rokov. „Bližšie okolnosti, motív konania i celkový rozsah spôsobených škôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok