TOP 20 atrakcií v Spojených arabských emirátoch

CK Satur/PR
24.9.2021 12:25

Stovky atrakcií a tisíce zážitkov vám doslova vykúzli 7 púštnych emirátov, ktoré sú ďaleko vpred vo svete udivujúcich možností, pričom už ani nemusia svet presviedčať, že by v niečom nemali svoje prvenstvo.

TOP 20 atrakcií v Spojených arabských emirátoch
unsplash.com

CK SATUR vám prináša fantastickú ale skutočnú exkurziu top 20 atrakcií, za ktorými sa môžete vydať počas vašej dovolenky v SAE. Nie sú to len výnimočné stavby vytvorené ľudskou rukou, ale aj prírodné atraktívne miesta, ktoré zas dokonale utvorila príroda. Marhaba! Vitajte!

1. Hatta

Ak sa vydáte na 150 km dlhú cestu z Dubaja ku hraniciam s Ománom, očarí vás prírodná nádhera a divokosť hôr Hatta. Tu nájdete tie najlepšie scenérie aké vyčarovala Matka príroda, o čom vedia svoje aj domáci obyvatelia a tí Hattu jednoducho milujú. Nachádza sa tu i priehrada a pevnosť zo 16. storočia. V roku 2019 sa toto miesto stalo jedným z najlepších instagramových spotov. Vyskúšať môžete aj kajaky na priehrade, pričom sa budete vznášať vo farbách ostrej modrej a oranžovo-hnedej z okolitých kamenných hôr a žiariaceho slnka.

Hatta unsplash.com

2. Jazero lásky

Nádherné jazero Love v tvare dvoch prepojených sŕdc patrí medzi najlepšie miesta, kde môžu vaše oči spočinúť a ucítiť tak nielen prílev lásky a romantiky, ale aj žiarivej slnečnej energie pri východe slnka. Sem môžete zavítať už aj deň vopred, kempovať a mať noc plnú hviezd, opekať si marshmallows a potom už len čakať na ranný budíček. Jazero lásky leží 60 km od Dubaja v časti Al Qudra. Okrem tohto romantického jazera sa tu nachádza aj jazero v tvare mesiaca.

Love Lake shutterstock.com

3. Burj Khalifa

Najvyššia veža sveta, ktorá meria 828 zaujme zrejme každého. Ale skúste si napasovať výhľad z veže trochu inak, a to v čase buď východu slnka alebo počas západu. Pri východe slnka sa rozžiari celé okolie a okolité sklené vysoké budovy budú pred vami žiariť ako hviezdy. Pri západe slnka sa zas celé mesto topí v oranžovej nádhere a vy tých pár minút budete sledovať so zatajeným dychom. Dokonalé divadlo však nekončí, večer mesto ožiaria farebné svetlá.

Burj Khalifa unsplash.com

4. Dubai Creek

Obchody, bary, reštaurácie, jazda na typickej lodi či Dubajský rám, vám ponúka štvrť Dubai Creek, kde sa oplatí zatúlať a vychutnať si tradičnú arabskú atmosféru s nádychom elegancie, ktorú dotvára aj prírodný záliv Arabského zálivu, čo sa rozpína 14 km a ponúka krásne scenérie. Lodným taxíkom nazývaným „abra“ sa vyberte na mestské trhovisko, kde kúpite korenie, zlato, šperky, pričom si nezabudnite „vyhádať“ vašu cenu.

Pestrý Dubai Creek. CK Satur

5. Pláž JBR

JBR pláž patrí medzi najobľúbenejšie miesta v Dubaji a to nielen kvôli pláži. Čaká vás tu výhľad na ostrov Bluewaters a najvyššie ruské koleso na svete Ain Dubai, ktoré má neuveriteľných 250 m. Je to celkom nová atrakcia, ktorá aj v čase svetovej výstavy EXPO 2021 bude lámať svetové rekordy návštevnosti.

Pláž JBR. unsplash.com

6. Cyklotrasa v Abu Dhabi a ťavie preteky

Ak milujete bicyklovanie, celkom netradične si ho môžete užiť na cyklotrase Al Wathba Cycle Track, ktorá sa nachádza asi 45 min jazdy do Abu Dhabi. Vydať sa sem môžete kedykoľvek, ideálne však v tých chladnejších mesiacoch. Čaká vás tu more piesku, pokoj a čistá myseľ. Vybrať si môžete z niekoľkých scénických cyklotrás, 8 km, 16 km, 20 km, 22 km alebo celú trasu 30 km. A kúsok odtiaľto bývajú ťavie preteky.

Emirátsky štvornohý poklad. unsplash.com

7. Louvre Abu Dhabi

Múzeum Louvre v Abu Dhabi má fantastický dizajn, jedinečnú zbierku rôznych historických artefaktov a viete, čo ešte? Kajaky. Je to priam neuveriteľné, ale v Spojených arabských emirátoch uskutočniteľné. Jednoducho si môžete požičať kajaky a preplaviť sa okolo múzea. Takto bude váš obraz z múzea a o múzeu určite nezabudnuteľný, kde sa vám miestami môže zdať akoby pristávala vesmírna loď.

Múzeum Louvre v Abu Dhabi. unsplash.com

8. Mešita Sheik Zayed

V hlavnom meste Abu Dhabi sa vyníma jedinečná ikonická, neprehliadnuteľné stavba, mešita Sheik Zayed. Radí sa medzi tie najkrajšie budovy v krajine, o čom nik ani nepochybuje. Biela stavba s nápadnými farebnými kvetmi je meniaca sa elegantná nádhera v záplave slnečného jasu. Keďže je mešita otvorená do 22. hod., navštívte ju práve v čase západu slnka. Keď sa postavíte medzi biele stĺporadie zostanete užasnutí, aké večerné predstavenie si pre vás pripravila.

Mešita Sheik Zayed. unsplash.com

9. Fosílie v púšti

Asi hodinu cesty od emirátu Sharjah sa v púšti nachádzajú robustná skala Fossil Rock, na ktorej sú nádherne zachované morské bezstavovce. Tu sa zoznámite s púšťou, uvidíte ju celkom nehostinnú, ale žiariacu presne, tak ako príroda chce. Už na trase Sharjah – Kalba si vychutnáte púštne scenérie. Ideálny čas na návštevu je od októbra do mája. Pre záujemcov histórie je tu i archeologické múzeum Mleiha, kde sa dozviete, že táto oblasť bola kedysi kolískou civilizácie. Dobrodružné povahy si môžu užiť cestu off road.

Staroveké emirátske poklady v mori piesku. unsplash.com

10. Zábava v Abu Dhabi

Emirát Abu Dhabi na ostrove Yas sa pýši veľmi obľúbenou zábavnou atrakciou amerického štýlu Warner Bros. Tento tematický park je rozdelené do 6 zón – Bedrock, Warner Bros. Plaza, Metropolis, Gotham City, Cartoon Junction a Dynamite Gluch. Aj deti si tu nájdu svoju zábavu v podobe Supermana alebo Batmana. V každej časti na vás čaká napínavá zábava. Na ostrove Yas nájdete aj zábavný vodný park Yas Waterworld, kde môžete pátrať po „legende stratenej perly“ a zabaviť sa na 40 tobogánoch.

Zábava v Abu Dhabi. CK Satur

11. Najnovší trh v Dubaji

Nenechajte si v Dubaji ujsť trh Al Marfa, ktoré sa nachádza na ostrove Deira, pričom bude na vás doliehať aj príjemný vánok, pretože sa nachádza pri vode a to v dĺžke skoro 2 km. Vnútorné priestranstvo ponúka až 400 obchodov, kde nájdete tovar ako z rozprávok Tisíc a jednej noci, ako sú koberce, arabské lampy, korenie či módne doplnky. V thajskej časti trhu nájdete jedlo, ručné výrobky, oblečenie a veľa reštaurácií.

Trh v Dubaji. unsplash.com

12. Hlboký ponor

Ak sa chcete ponoriť a obdivovať podmorské mesto v Dubaji, vrhnite sa rovno do bazéna Deep Dive, ktorý má hĺbku 60 m. Uvidíte potopené mesto a to v 14. mil. litrov vody. Jedná sa tak o najhlbší bazén na potápanie na svete. Vyskúšať môžete voľný ponor, šnorchlovanie, scuba diving a dokonca tu môžete získať aj certifikát.

Hlboký ponor. unsplash.com

13. Infinity des Lumières

Novinkou v najväčšom nákupnom centre v Dubai Mall, je Infinity des Lumières, impresívne digitálne umelecké centrum, kde sa vám v plnej kráse predvedú tie najlepšie svetové umelecké diela od slávnych autorov. Prezentácia obrazov je pútavá, nevšedná a dotvorená aj hudbou. Milovníci diel od Van Gogha tak môžu obdivovať jeho najznámejšie diela, ako Slnečnice, Hviezdna noc alebo Izba v Arles.

Zázraky novodobého umenia. unsplash.com

14. Nielen zlato v káve, zmrzline ale aj vo vegetariánskom sendviči

V Dubaji nájdete „novinku na zjedenie“, obalenú v 22-karátovom zlate. Jedná sa o rýchle občerstvenie O´Pao, ktoré nájdete v budove Abdul Salaam, za hotelom Park Regis. Toto zlaté pokušenie je pod názvom „vada pao“. A okrem základných ingrediencií, ako sú zemiaky, importované francúzske maslo s hľuzovkou a domáca mätová majonéza dostanete aj zlaté lístky, ktoré sú dovezené z Francúzska.

Elegancia so zlatom. CK Satur

15. Fujairah

Východný emirát Fujairah nie je síce stredom pozornosti tak ako Dubaj, avšak sa v ňom ukrýva mnoho zaujímavostí. Nachádza sa tu najstaršia mešita krajiny a hrad. Tomuto emirátu sa hovorí aj „pľúca SAE“ pre čerstvý svieži vzduch. Veľmi obľúbené sú tu vodné športy, potápanie a šnorchlovanie pri očarujúcom skalnatom ostrove Snoopy, ktorý dostal pomenovanie pre podobu s touto rozprávkovou postavou. Užijete si tu nádherné výhľady na Indický oceán a úchvatné scenérie pohoria Hajar.

Snoopy Island. unsplash.com

16. Večera pod vodou

Ak vás láka večera pod vodou na výber máte z dvoch reštaurácií v Dubaji, kde si môžete posedieť s rybami. Reštaurácia Al Mahara v Burj Al Arab Jumeirah alebo Ossiano v Atlanits the Palm, pričom obe reštaurácie majú obrovské akvárium, ktoré dotvára neuveriteľnú atmosféru, ktorá vám prinesie zážitok na celý život.

Reštaurácia v hoteli Atlantis the Palm. CK Satur

17. Dobrodružstvo v údolí

Al Ain je miesto známe pre oázy a vynikajúce datle. Avšak ak ste milovníci prírody a dobrodružstva, v jedinečnom emirátskom parku Wadi Adventure môžete vyskúšať rafting, surfovanie, kajaky a to na úpätí hôr Hafeet. Nachádza sa tu i lezecká stena a zipline. Zoo záhrada je zaujímavým príkladom tunajšej fauny a flóry.

Zoo v Al Ain. unsplash.com

18. Zipline v Ras Al Khaimah

Emirát Ras Al Khaimah sa môže hrdo pochváliť najdlhším zipline na svete, ktorý je zapísaný aj do Guinnessovej knihy rekordov. Jeho dĺžka je 2,832 metrov a rýchlosť dosahuje až 120 kph. Tu sa skutočne môžete cítiť ako superman, pričom budete "letieť" a všade navôkol vás bude sprevádzať kamenná púšť Jabel Jais.

Zipline v Jabel Jais. CK SATUR

19. Čarovná záhrada

Krásnu ukážku záhrad nájdete v Dubai Miracle Garden, ktorá sa nachádza pri Jumeirah Village Circle. Farebné kvetiny a fantastické konštrukcie vás prenesú do sveta plného zázrakov. Zaberá až 72 000 m2, čím sa radí medzi najväčšiu kvetinovú záhradu na svete. Šikovné ľudské ruky tak vytvorili tento raj z 50 mil. kvetín a 250 mil. rastlín.

Dubai Miracle Garden. unsplash.com

20. Bazén v oblakoch

V hoteli Address Beach v Dubaji na 77. poschodí sa nachádza bazén, ktorý vám vyrazí dych. Je vo výške 230 m a jeho dĺžka je 94 m a šírka 16,5 m, čo je viac ako olympijský bazén. Address Beach Resort 5* ponúka prekrásne výhľady, súkromné pláže, nekonečné stravovacie možnosti alebo spa s panoramatickým výhľadom.

Address Beach Resort. CK Satur

Aktuálne informácie ohľadom podmienok vstupu do SAE a návratu na Slovensko nájdete v covid mape od CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok