Spustenie parkovacej politiky v Bratislave sa presúva na nový termín

TA3 TASR
24.9.2021 17:56

Spustenie celomestskej parkovacej politiky v Bratislave s názvom Bratislavský parkovací asistent PAAS sa presúva na iný termín. Nebude to ani v avizovanom októbri či novembri, ale až v januári 2022.

autá parkovanie ulica (1140pxl) TASR/Jaroslav Novák
TASR/Jaroslav Novák

Presúvajú sa aj registrácie

Informovalo o tom hlavné mesto s tým, že sa presúva aj spustenie registrácií do systému regulovaného parkovania pre prvé tri zóny - Tehelné pole, Krasňany a Dvory 4 - na 1. december. "Samotnú reguláciu a kontrolu parkovania sme sa rozhodli posunúť na január 2022. Od spustenia registrácií tak obyvatelia budú mať dostatok času, kým začnú platiť samotné pravidlá a spustia sa kontroly," uviedla hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Komplexné riešenie systému PAAS, ktorý umožní online registráciu bez náročných dokladovaní rôznych dokumentov na úradoch, si podľa mesta vyžaduje integráciu niekoľkých štátnych registrov. "To je však jedno z úskalí, na ktoré dodávateľ narazil a prečo je potrebné plánované spustenie registrácií odložiť," vysvetľuje samospráva. Integrácia na štátne registre, ako tvrdí, dodávateľovi IT systému trvá dlhšie, ako pôvodne predpokladal, a tak spustenie registrácii od 1. októbra nestíha.

Zdržanie Bratislavu mrzí

Informačný systém na nákup rezidenčných kariet má totiž po zadaní základných údajov obyvateľa ďalšie informácie získať automaticky zo štátnych databáz. Napríklad po zadaní rodného čísla systém automaticky overí osobné údaje a trvalý pobyt v registri fyzických osôb. "Toto zdržanie nás mrzí, náš dodávateľ systému PosAm síce nedodržal zmluvné termíny, reguláciu parkovania však zavádza mesto a plne si uvedomuje zodpovednosť za posun spustenia," skonštatovala Rajčanová. Samotné značenie v uliciach prvých zón (Tehelné pole, Krasňany a Dvory 4) bude podľa samosprávy hotové do pôvodne avizovaného termínu spustenia regulácie.

Zároveň deklaruje, že zóny, kde už funguje systém regulácie spravovaný mestskou časťou (Tehelné pole a Dvory 4), nezostanú do spustenia PAAS-u bez ochrany rezidentov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok