Rokovanie parlamentu ukončili skôr, v sále sedelo menej ako desať poslancov

TA3 TASR
24.9.2021 13:28

Piatkové rokovanie 40. schôdze Národnej rady SR ukončili poslanci skôr ako zvyčajne. V pléne chýbali predkladatelia návrhov zákonov a ďalšie sú termínované na budúci týždeň. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel preto prerušil schôdzu do utorka 28. septembra do 9.00 h. V rokovacej sále sedelo menej ako desať poslancov.

Rokovanie parlamentu ukončili skôr, v sále sedelo menej ako desať poslancov
TASR/Jakub Kotian

V závere dňa poslanci rokovali o návrhu novely zákona o cestnej premávke, ktorý predložili poslanci za SaS a OĽANO. Návrh hovorí, že vedenie motorových trojkoliek by malo byť na Slovensku umožnené držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B. V súčasnosti je potrebné vodičské oprávnenie skupiny A. V piatok dopoludnia tiež poslanci hlasovali o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Poslanci ho vo funkcii podržali, proti jeho odvolaniu bolo 69 z prítomných zákonodarcov.

V utorok ráno by mali poslanci začať rokovaním o novele zákona o verejnom obstarávaní od vicepremiéra Štefana Holého. Prebrať tiež majú novelu zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke z dielne rezortu dopravy a vládny návrh zákona o významných investíciách, ktorý predložilo ministerstvo hospodárstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok